Gourmetlyx under turen – risotto på kantarell!

Friluftsmat när den är som bäst!

Vinden viner i trädtopparna, tältet har slagits upp och elden börjar ta fatt. Benen värker en aning efter en lång vandring under eftermiddagen och hungern klampar in. Känner ni igen känslan?

Maten är en av Tuxers absoluta höjdpunkter i friluftslivet. Det är något så otroligt genuint och fridfullt med att få sitta ute i det fria och tillaga en måltid över elden. Är det något inneboende i oss som människor? Är det vårt naturliga habitat? Dessa frågor kan inte vi svara på. Det vi emellertid vet är att matlagning ute i naturen både är kul och tillfredsställande – och att det även kan vara väldigt gott!

Gör som Lovisa (@meraute) – tillaga dina måltider ute i naturen!

Om du är i början av din friluftsresa så kan det kanske kännas svårt, omständigt och tidskrävande att börja laga en måltid borta från köket. Vi på Tuxer kan garantera att så är inte fallet – att laga mat i naturen kan både gå snabbt, vara otroligt gott samtidigt som det är en otroligt belönande känsla! Vi anser att vårt uppdrag handlar lika mycket om att inspirera och motivera som att förse människor med funktionella kläder och därför vill vi presentera en av våra absoluta favoriträtter att koka ihop över elden. Eftersom att vi just nu befinner oss i den underbara svampsäsongen gör sig denna underbara svamprisotto sig än bättre!

Svamprisotton är otroligt praktisk att tillaga då alla ingredienser tillagas tillsammans och kalaset är över på endast 15 minuter. Vilken sorts svamp ni använder kan ni välja själva – det går bra med vilken som. Om ni har någon spot tillgänglig så vill vi emellertid slå ett extra slag för kantareller, då har ni en riktig gourmetmåltid att se fram emot.

Ingredienser för 1 portion:

  • Ca. 10-15 g torkad svamp (vi rekommenderar just nu kantarell)
  • 1 dl. basmatiris
  • En halv tärning hönsbuljong
  • 1 kryddmått vitlökspulver
  • 2 matskedar torkad persilja
  • 3 dl vatten för kokning
  • Ca. 50 g. parmesanost
  • 30 ml. olivolja
  • Svartpeppar för avsmakning

Förbered måltiden hemma genom att lägga alla torra ingredienser i en påse. När du väl är på plats är det bara att hälla ner dessa torra ingredienser i ca. 3 dl kokande vatten tills riset har blivit mjukt. Rör sedan ner din parmesan och olivolja i några minuter och voila – en underbar måltid att avnjuta i stillsamhet till skogens mysiga sång. Detta är verkligen friluftsmat när den är som bäst!

 

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.