Varukorg

FORTSÄTT SHOPPA

Om oss

Vi vill inspirera fler personer att upptäcka vår vackra natur, vistas utomhus och röra på sig mer för detta vet vi att vi mår bra av!

Ett första steg på den här resan är att välja rätt kläder. Med rätt kläder i bra kvalitet skapar vi förutsättningarna för att du ska ta dig an ditt nästa äventyr. Vi vill finnas med dig på alla dina äventyr, oavsett om du ska bestiga ett berg eller gå ut med hunden. 

Möt Tuxer teamet

Möt teamet bakom Tuxer och träffa kärnan i familjeföretaget som idag drivs av de tre bröderna Robling!

Vårt största mål – Bättre folkhälsa

I över 30 år har vi utvecklat och skapat kläder för en aktiv livsstil men sedan dag ett har vårt största mål varit att vi ska bidra till en bättre folkhälsa. Forskning visar att regelbunden fysisk aktivitet och kontakt med naturen leder till förbättrad fysisk, mental och social hälsa. 

Vi på Tuxer vill uppmuntra, inspirera och hjälpa våra kunder att ta sig ut i naturen och detta ska genomsyra allt vi gör. Tillsammans med våra kunder och medarbetare kan vi bidra till bättre folkhälsa och välmående. 

Under mina 20 år på företaget har det aldrig varit roligare att jobba på Tuxer än vad det är idag. Intresset för outdoor och friluftsliv har verkligen tagit fart, vilket alltid varit vårt stora mål. Detta i kombination med det hållbara arbetet – att ta fram allt fler hållbara material utan att kompromissa viktiga funktioner – gör att framtiden känns både spännande och ljus.”

– Andreas Robling, VD

Tuxers historia

När Per Arne Robling, ägare till klädföretaget Greiffs, reste runt i världen för att besöka fabriker och leverantörer så kom han till en insikt. Det är en enkel sak att göra kläder till överlägsen kvalitet och högt pris. Vad som däremot är svårt är att skapa funktionella kläder i hög kvalitet till rätt pris. Per Arne, som själv hade tre barn, visste mycket väl hur svårt det kan vara att hitta kläder som håller vad de lovar utan att kosta en förmögenhet.

Det som hände sen är historia. Vår historia. Per Arne tog med sig sin vision och reste hem till Sverige och började skissa på ett nytt varumärke. Det nya projektet behövde förstås ett namn och med inspiration från den lilla österrikiska alpbyn Hintertux, där Per Arne spenderat många vintrar, blev det Tuxer. Där, vid foten av glaciären med samma namn, hade han funnit en storslagen natur, skidåkning året om, otaliga vandringsleder och omedelbart känt sig som hemma. Precis som i våra svenska fjäll var vädret lynnigt, vilket krävde kläder som klarar hårda tag.

Efter ett långt och intensivt arbete lyckades Per Arne till slut hitta punkten där hög kvalitet och ett riktigt bra pris möts. Visionen kunde nu bli verklighet och 1991 såldes det allra första Tuxerplagget i butik. 

Sedan 1991 har Per Arne, hans tre söner och teamet på Tuxer designat och utvecklat kläder för alla olika utomhusaktiviteter. Precis som Per Arne en gång gjorde är det i Hintertux vi hämtar vår inspiration. Där är vi borta fast hemma.

Tuxer idag

I över 30 år har vi utvecklat kläder för en aktiv livsstil. Du hittar oss på skidåkare, fjällvandrare och andra som behöver funktionella kläder som tål tuffa tag. Men vi gör också kläder för mer vardagliga äventyr. Som hundpromenaden i regnet, cykelturen till jobbet och utflykten med familjen. För oavsett vem du är, hur du ser ut och vad du gör så ska det finnas Tuxerkläder som håller dig varm och komfortabel. Kläder som håller vad de lovar.

Varumärket styrs idag av vår grundares tre söner, all design och expertis finns inhouse.. På vårt kontor i Bromma kläcks idéerna, men inspirationen hämtar naturen och från er – våra kunder. Precis som ni så älskar gänget på Tuxer att vara utomhus och promenera i skogen, vandra, campa och åka skidor. Vi är bestämda i vårt mål att få så många människor vi kan att ta sig ut och uppleva vår vackra natur. Vi vill ge den där lilla extra knuffen och modet att våga ge sig ut på äventyr oavsett hur stora eller små de är. Därför tar vi fram slitstarka kläder av hög kvalitet och till rätt pris – för att naturen har helande krafter och alla förtjänar att ta del av den. Oavsett väder, var du är eller vem du är ska det alltid finnas ett plagg från Tuxer som håller dig bekväm där ute.

Nyheter & erbjudanden

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev där vi bjuder på mycket inspiration, tips och idéer samt produkter och erbjudanden såklart.

Signa upp dig redan idag så bjuder vi på en välkomstrabatt!

Följ oss i sociala medier!

Ta del av massa härlig inspiration på våra sociala kanaler. Vi bjuder på bland annat produktnyheter, erbjudanden, recept, tips och vackra bilder från Tuxer och våra ambassadörer.

Följ oss gärna på Instagram!

Våra ambassadörer

På Tuxer har vi valt att samarbeta med likasinnade människor och företag som vill vara rädda om naturen, älskar rörelse och att vara utomhus!

Möt några av våra ambassadörer här!

Läs mer om våra företagssamarbeten här!

Back to top

Kontakta oss