Varukorg

FORTSÄTT SHOPPA

Möt Tuxer teamet

I över 30 år har vi på Tuxer utvecklat och designat friluftskläder tillsammans i ett litet team som jobbar i en familjär miljö på kontoret i Bromma, Stockholm.

Vi inspireras av en aktiv familj som älskar att utforska och njuta av naturens alla underbara möjligheter. Att alltid kunna ha rätt förutsättningar för att känna sig fri i sin rörelse i naturen, väcker våra kreativa idéer på kontoret i Bromma. Vår organisation och verksamhet präglas av den lugna och natursköna omgivningen som vi har precis utanför dörren, och vi är alltid redo för de spännande äventyr som kan vänta oss!

Möt teamet bakom Tuxers kläder!

Tre bröder i hjärtat av familjeföretaget

Per Arne Robling, pappa till Tomas, Andreas och Mattias grundade Tuxers fot in i friluftsvärlden som de tre bröderna idag förvaltar och utvecklar. Tuxers kläder och varumärke växte fram under familjens alla utflykter på fjäll och till skogs.

Tomas delar med sig om familjens relation till naturen och hur det har påverkat honom idag:

“När vi var lediga var vi ute i naturen med familj och vänner! Det var där mina föräldrar kunde koppla av och det har präglat mitt vuxna liv idag. Det är i naturen jag kan samla ny kraft och få inspiration, som jag kan ta med mig in i mitt arbete. Det var bland annat svampplockning i Roslagen, slalom och skidåkning på Lidas friluftsgård. Mamma serverade varm choklad med russin i, perfekt energi för killar med mycket spring i benen! Jag minns när vi första gången övernattade i tält i skogen, jag var mörkrädd och hade stor respekt för den stora naturen som omfamnade oss. Det blev inte lättare när min äldsta bror Mattias envisades om att berättade skräckhistorier på kvällen.”

– Tomas Robling, Delägare

Vi vill ta hand om vår kära natur!

“Under mina 20 år på företaget har det aldrig varit roligare att jobba på Tuxer än vad det är idag. Intresset för outdoor och friluftsliv har verkligen tagit fart, vilket alltid varit vårt stora mål. Detta i kombination med det hållbara arbetet – att ta fram allt fler hållbara material utan att kompromissa på viktiga funktioner – gör att framtiden känns både spännande och ljus.”

Andreas Robling, VD & delägare

Vårt främsta uppdrag är att inspirera människor till att komma ut i och uppleva naturen. För att kunna ta del av den natur som vi älskar måste vi också vara skonsamma gentemot den. Vi på Tuxer jobbar hårt för detta. För varje kollektion som vi släpper försöker vi få vårt Green Choice-sortiment att växa. Plaggen i detta hållbara sortiment har som gemensamt att de har mindre inverkan på miljön utan att kompromissa funktion och komfort. Att skapa hållbara produkter är en spännande och inspirerande process, där slutmålet givetvis är att hela Tuxers sortiment ska vara av en grönare karaktär.

Det ska vara enkelt att handla medvetet hos oss! När du väljer ett plagg i vår kollektion med något utav dessa märkningar på, väljer du ett plagg med mindre inverkan på miljön. På produktsidan under teknisk specifikation hittar du även varje plaggs specifika komposition.


Nyheter & erbjudanden

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev där vi bjuder på mycket inspiration, tips och idéer samt produkter och erbjudanden såklart.

Signa upp dig redan idag så bjuder vi på en välkomstrabatt!

Följ oss i sociala medier!

Ta del av massa härlig inspiration på våra sociala kanaler. Vi bjuder på bland annat produktnyheter, erbjudanden, recept, tips och vackra bilder från Tuxer och våra ambassadörer.

Följ oss gärna på Instagram!

Våra ambassadörer

På Tuxer har vi valt att samarbeta med likasinnade människor och företag som vill vara rädda om naturen, älskar rörelse och att vara utomhus!

Möt några av våra ambassadörer här!

Läs mer om våra företagssamarbeten här!

Back to top

Kontakta oss