Varukorg

FORTSÄTT SHOPPA

Allmänna villkor

Följande villkor gäller beställningar som görs av kunden på webbsidan www.tuxer.se. Varumärket Tuxer lyder under bolaget G.W Greiff & Co AB (Greiffs) org. Nr 556056-2000. Genom att beställa varor från www.tuxer.se (nedan benämnt som Tuxer eller webbsidan) så godkänner du villkoren som presenteras i det här dokumentet. Läs igenom noggrant innan du går vidare med din beställning.

Beställningar kan endast göras av personer över 18 år, som inte står under förmyndarskap och som är bosatta i Sverige.

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på webbsidan vid den tidpunkt du gör din beställning.

Priser och betalning

Vi samarbetar med Klarna Checkout som säkert hanterar alla betalningar. Klarna Checkout skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp, sedan väljer du hur du vill betala. Du kan välja på Klarna faktura, Klarna konto, att betala direkt med kort eller med banköverföring. Läs mer om Klarna och dina rättigheter här.

Priserna som presenteras på webbsidan anges inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor samt fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Alla priser som visas är i svensk valuta SEK. Observera att priserna kan ändras och erbjudanden kan dras in när som helst. Priserna som visas när kunden lägger sin order är de priser som gäller för hela orderprocessen.

Leveranser

TILL POSTOMBUD:

Paketet är normalt framme på mottagarens utlämningsställe nästa vardag inom Sverige. Till vissa orter/länder gäller längre leveranstid. Med tjänsten Spåra brev, paket och pall kan du följa ditt paket hela vägen. Du kan även ladda ner appen PostNord för lättare hantering av dina beställningar. 49 kr för leveranser under 499 kr. Fri frakt för leveranser över 499 kr.

HEMLEVERANS:

Mottagaren får en avisering via sms eller e-post dagen före första möjliga leveranstid. Mottagaren får då också en länk till sida där alternativ för leverans kan väljas. Så se till att du angett rätt telefonnummer och e-mailadress. Hemleveransavgiften återbetalas ej vid retur. Hemleverans kostar 125 kr oavsett order värde.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 30 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.

Den vara som returneras ska vara oanvänd, i oskadat skick och ha alla etiketter kvar. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Vid retur tillkommer en returfraktavgift på 49kr.

Reklamationer

Vi vill såklart att du ska vara nöjd med ditt köpt och vi står för kostnaden om varan är defekt eller om vi har packat fel. För att reklamera en vara måste du skicka ditt ärende samt bilder på din vara till kundtjanst@tuxer.se. Kundtjänst besvarar ditt ärende inom vanligtvis 1-2 arbetsdagar. Din reklamation måste godkännas innan du skickar tillbaka varan. Tänk på att inte lösa ut paket med synliga fel som kan ha påverkat varan ni beställt.

Reklamation gäller endast 2 månader från det att varan blev inköpt.

Returer via webshop

Vid retur tillkommer en returfraktavgift på 49kr.

RETUR, följ stegen nedan:

  1. Fyll i blanketten som följde med i ditt paket, med returorsak och returnerat antal.
  2. Lägg blanketten och produkterna du önskar att returnera i samma e-handelspåse som du fick din beställning i eller annan motsvarande påse/kartong för att skydda kläderna.
  3. Klistra sedan på fraktsedeln som medföljer. Om du saknar fraktsedeln, vänligen kontakta kundtjanst@tuxer.se så hjälper vi dig.
  4. Lämna sedan in ditt paket på närmsta PostNord ombud. Se till att alltid få ett kvitto med kolli-id på returförsändelsen hos ombudet. Följ samma fyra steg för reklamation.
  5. Så snart vårt lager har mottagit din retur gör vi en återbetalning via samma betalningssätt som angavs vid ditt köp. 

TIPS! Om du har valt faktura så kan du ”Rapportera retur” på din order i Klarnas app, då skjuts förfallodatumet upp utan extra kostnad så att ärendet hinner hanteras.

Vid returer eller byten kan avdrag göras beroende på hur varan är använd sedan köptillfället. Om varan använts på ett sådant sätt att den påverkats av hygieniska faktorer eller skadats tar vi ut en avgift på 30 % av plaggets värde vid återbetalning.

Förlängd returrätt

Vi erbjuder förlängd returrätt på dina julklappar köpta mellan 15 november till 23 december. Du kan returnera dem fram till 31 januari 2024.

Den vara som returneras ska vara oanvänd, i oskadat skick och ha alla etiketter kvar. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Byten

Alla byten är kostnadsfria vid nylagd order, eventuell fraktavgift återbetalas när vi mottagit din retur.

Vill du istället byta till någon annan storlek eller färg kan du byta varan inom 30 dagar. Följ stegen ovan “Retur eller Reklamation” och ange byte som returorsak. Du lägger själv en ny beställning på varan du önskar att byta till. Observera att vi inte genomför byten via mail eller telefon.

Om du köpt en vara under en kampanj/med rabattkod och vill genomföra ett byte, kontakta kundtjanst@tuxer.se

Alla REKLAMATIONER och BYTEN är kostnadsfria!

Ej uthämtade paket

Om du av någon anledning inte löser ut ditt paket inom 14 dagar, debiteras en avgift på 120 kronor för hanteringskostnader. Det gäller expediering, packning, emballage, frakt, returfrakt, returbehandling samt insortering tillbaka på lagret. Vi rekommenderar att du löser ut paketet och därefter returnerar det för att slippa debiteras därefter.

Återbetalning

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Vid retur tillkommer en returfraktavgift på 49kr.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida http://ec.europa.eu/odr.

Hantering och ansvar för personuppgifter

Vi hanterar dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Du har rätt att kontakta oss för att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att uppgifterna skall rättas eller tas bort.

På följande sätt hanterar vi dina kontaktuppgifter:

Webshop

När du handlar hos Tuxer sparas kontaktuppgifter för att kunna hantera din order för kundtjänstärenden, retur eller byten. Vi förmedlar/säljer/byter aldrig dina uppgifter till tredje part. Vi tar endast kontakt med dig om det krävs för att hantera din order eller om du frivilligt prenumererat på vårt nyhetsbrev eller mailat in till vår kundtjänst. Vi kan även komma att kontakta er som både företags och privatkund för att fråga om ni vill lämna ett omdöme efter slutförd beställning. Detta är helt frivilligt.

Vi tar aldrig del av dina kort/betalningsuppgifter utan det hanteras av Klarna, se nedan.

Klarna

Vi samarbetar med Klarna Checkout som hanterar alla betalningar. Vi sparar inte din betalningsinformation utan hänvisar till Klarna för hantering av personuppgifter. Läs mer hos Klarna https://www.klarna.com/se/dataskydd/

Om några problem uppstår när vi skall leverera varor till dig kommer vi att be Klarna om din personuppgifter för att genomföra returer och byten. Dina uppgifter lagras bara så länge som krävs för att utföra våra tjänster eller så länge som det föreskrivs enligt lag.

Reco Trust omdömen

En tid efter du lagt din order kommer via att kontakta dig via mail för att samla in omdömen via Reco trust, detta är helt frivilligt.

Nyhetsbrev

När du har gett din tillåtelse att ta emot Tuxers nyhetsbrev så använder vi den kontaktinformation du lämnat, namn, mailadress och födelsedatum, för att skapa bättre erbjudanden som passar din profil. Du kan alltid avregistrera dig från nyhetsbrevet eller kontakta oss för att få dina uppgifter raderade. Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du att din information används till att skicka ut anpassade erbjudanden och riktad kommunikation via diverse plattformar för digital marknadsföring.

Tävlingar

den här sidan hittar du våra fullständiga tävlingsvillkor för tävlingar arrangerade av Tuxer på Instagram och Facebook.

Back to top

Kontakta oss