Varukorg

FORTSÄTT SHOPPA

Miljö & hållbarhet

Vi älskar naturen. Vi älskar att tillbringa tid i skogen och fjällen. Till sjöss. I löpspåret. På hästryggen. Vi älskar att andas frisk luft och låta den fylla våra lungor. Och därför vill vi värna om den. Vi vill ta tillvara på allt det vackra som jorden ger oss. Och vi vill se till att kunna njuta av den i många, många år framöver. Därför tar vi vårt ansvar som företag.

Vi har en lång historia med att tillverka våra produkter utomlands och det har lett till en fungerande kedja av pålitliga affärspartners och leverantörer, främst i Kina. Innan vi börjar samarbeta med nya leverantörer, ser vi till att alla följer riktlinjerna och reglerna enligt de avtal som nämns nedan. Det är viktigt för oss att minska det avtryck vi gör på miljön men också på våra medmänniskor.

Vi följer BSCI:s uppförandekod. Det innebär att alla avtalade affärspartners har genomfört dessa principer:

 • Rätten till föreningsfrihet och kollektivförhandlingar
  Vårt företag respekterar arbetstagarnas rätt att bilda fackföreningar eller andra slags arbetstagarorganisationer och att delta i kollektivförhandlingar.
 • Ingen diskriminering
  Vårt företag erbjuder lika möjligheter och diskriminerar inte arbetstagare.
 • Rättvis ersättning
  Vårt företag respekterar arbetstagarnas rätt att få rättvis ersättning.
 • Anständiga arbetstimmar
  Vårt företag följer lagen om arbetstid.
 • Arbetshälsa och säkerhet
  Vårt företag säkerställer en hälsosam och säker arbetsmiljö, bedömer risk och vidtar alla nödvändiga åtgärder för att eliminera eller minska det.

Läs om alla principer här.

Före, under och efter tillverkningen har vi personal på plats för att utföra kvalitetskontroller och se till att principerna ovan följs.

Har du frågor kring hur vi jobbar? Kontakta oss på kundtjanst@tuxer.se.

Alla våra tyger testas för kemikalier med Bureau Veritas, Intertekoch SGS. Vi testar också funktionaliteten hos tygerna så att det överensstämmer med våra beställningar.
Vi följer strikt lagar och nivåer som omfattas av REACH. REACH är en EU-förordning om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier. Vi listar också SVHC(ämnen av mycket högt intresse) till våra leverantörer och testa dem om det behövs.

Vi använder även PFC-fria ytbeläggningar på alla kläder.

Det finns många aspekter att ta hänsyn till när det gäller miljöarbete, och vi arbetar ständigt med att utvecklas. Vi är fullt övertygade om att det är av allra högsta vikt att vi arbetar med textilier på ett hållbart sätt, och vi utvecklar vårt arbete för varje kollektion. Vår målgrupp är medveten om den effekt som textiltillverkning har på naturen, och vi vill att de ska kunna bära våra kläder med stolthet. Därför försöker vi dra vårt strå till stacken genom ett antal olika åtgärder:

 • Vi använder nästan enbart imitationsdun i våra jackor. I de fall som dun används är dunet plockat från hönor inom livsmedelsindustrin. Inget av det dun vi använder i våra jackor kommer alltså från fåglar som har dött endast för dunindustrin. Allt vårt dun är spårbart. För att i framtiden helt kunna helt avstå från dun i våra jackor ser vi just nu över möjligheterna att använda andra typer av fyllningar.
 • Vi använder oss mer än gärna av EKO-bomull i våra kläder. Dessa är märkta med symbolen ”Green choice” – håll utkik!
 • Allt överskott av tygprover och kläder doneras eller används för återbruk i samarbete med Stockholms stadsmission.
Back to top

Kontakta oss