Varukorg

FORTSÄTT SHOPPA

Vinteraktiviteter- 5 tips på roliga saker att hitta på utomhus!

Vi vill inspirera dig till att komma ut även under vintertid. Frågar du dig, vad kan man göra en kall vinterdag? Här kan du få svaret med tips på saker att hitta på när idéerna sinar. Att komma ut och njuta av frisk luft mår vi alla bra av. Ibland kan man känna sig begränsad och inte lika peppad på vintern när kylan kommer, men vi vill slå ett slag att ta sig ut även på vintern och njuta av sin närmiljö!

Det finns mycket att hitta på en vinterdag, här kommer 5 tips:

1. Laga mat ute

Inget slår smaken av en nygrillade hamburgare en krispig vinterdag! @Pontus.Karen har skrivit boken “Laga mat utomhus” där han tipsar om goda maträtter att laga under bar himmel. Att grilla korv utomhus är en vanlig utomhussyssla, men hamburgare då?

Här kommer sakerna du inte får glömma att ta med dig ut:

 • Ingredienserna som du föredrar på din hamburgare! 🍔
 • Trä eller kol
 • Galler att steka hamburgarna på (om det ej finns på platsen)
 • Tändvirke & tändare
 • Köksverktygen
 • Tallrik & servetter
 • Något trevligt att dricka till
Fodrade & stretchiga fritidsbyxor

2. Gör en egen islykta

Att pyssla är kul! Ta vara på kylan under vintertid och skapa en egen ljuslykta för att lysa upp vintermörkret med. Tänk på att denna islykta kräver minusgrader för att den ska bli snygg och ståtlig.

Gör så här:

 1. Häll vatten i en stor plasthink
 2. Placera en mindre hink i den stora hinken, lägg ner en tyngd som håller den lilla hinken på plats (detta ska bilda hålet för ljuskällan)
 3. Pynta den blivande ljuslyktan med t.ex granris, nypon och enbär. Lägg dekorationen i vattnet emellan den lilla och stora hinken
 4. Ställ ut och låt frysa under natten
 5. Färdig! Nu har du en vacker islykta att njuta av! ⭐️
North Pole Unisex Jacket

3. Vintervandra eller glid ner på skidorna

Naturen under vintern förvandlas till en magiskt landskap med förhoppningsvis trädkronor toppade med lysande snö och sjöar med spegelblankt istäcke. Att komma ut på vinter och röra på sig framkallar goda endorfiner som kan ge energi till en lång arbetsvecka!

Tips:

Ta med en varm svampsoppa i termosen och ta en välförtjänt paus i backen (en färdigköpt soppa går minst lika bra). Toppa gärna med några torkade kantareller!

Skidbyxor

4. Fika utomhus

Utmana barnen på en “S’mores” tävling. S’mores är en populär lägereldsaktivitet i USA, där man grillar marshmallows över öppen eld. När dom har fått en fin yta, lägger man den vita fluffbollen mellan två kakor, liknande digestive med choklad. Att sitta och grilla med familjen är en mysig utomhusaktivitet. Gör en julig version av detta genom att använda skumtomtar och pepparkakor istället.

Kom ihåg:

 • Kakor, marshmallows & andra smarriga mellanlager 🍪
 • Trä eller kol
 • Tändvirke & tändare
 • Pinnar att grilla marshmallows med
 • Något varmt att dricka till

5. Kom ut i naturen & ta fina bilder

Gå ut i din närmiljö och fånga stunden på bild. Kanske kan det bli ett fint julkort? Idag har vanliga mobilkameror mycket välutvecklade kameror och kan ta fina högupplösta bilder. Tänk på att bra bilder kan tas från olika nivåer, högt som lågt. Fokuset i bilden är viktigt, tryck på motivet på skärmen för att fokusera på rätt objekt.

Tips:

Via tjänsten “riktiga vykort” via Postnords hemsida kan du skicka dina digitala bilder som riktiga vykort, hem till nära & kära. Vilken härlig julöverraskning!

Klicka HÄR för att komma till tjänsten.

Rutig skjortjacka & lång vinterkappa

Behöver du lite nya funktionskläder för dina utomhusaktiviteter på vintern? Få en välkomstrabatt om du börjar prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Back to top

Kontakta oss