Varukorg

FORTSÄTT SHOPPA

Hitta rätt funktionsjacka

GUIDE

Det finns mycket att tänka på när det kommer till att välja rätt sorts funktionsjacka. Oavsett om du ska promenera med hunden på stan eller vandra i bergen, kommer en jacka av något slag alltid behövas. Med denna guide vill vi på Tuxer hjälpa dig på vägen till att hitta rätt jacka till ditt nästa utomhusäventyr.

Vad är en funktionsjacka?

Funktionsjacka även kallad skaljacka är en jacka framtagen att fungera i många olika väderförhållanden. Med det passande namnet ska en funktionsjacka ha många unika funktioner som är skapta för en obehindrad utomhusaktivitet. Skillnaden på funktionsjacka och regnjacka är att funktionsjackan har ett bättre andningsmaterial, det innebär att du kan röra dig fritt utomhus i regn utan att bli blöt av svett på insidan. En funktionsjackas användningsområde är oändlig men det viktigaste är att hålla vinden och vattnet ute.

Funktionsjackans egenskaper

  • Vattentålig – En funktionsjacka ska ha en vattenpelare mellan 8000 – 10.000 mm, för bästa möjliga regnskydd.
  • Andningsmaterial & Ventilation – För möjlighet till rörelsefrihet i alla väderlekar ska en funktionsjacka andas bra för att inte stänga inne fukten från kroppen.
  • Tejpade sömmar – En mycket viktig funktion som säkerställer att regn inte ska kunna tränga in vid fickorna.

Upptäck funktionsjackor – Dam & Herr

Helags 2.5 Jacket

Vattenpelare på 8000 mm – mycket vattentät funktionsjacka. Andningsmaterial på 5000 som håller dig torr på insidan och utsidan. Tejpade sömmar. Blixtlåsförsedd ventilation vid armhåla. Huva med dragsko & karborre baktill. Dessutom mycket enkel att packa ned i ryggsäcken. Helt enkelt en funktionsjacka att lita på i alla väderlekar!

Akka 2.5 Jacket

Akka är motsvarigheten till Helags. Med en vattenpelare på 8000 mm och andningsmaterial på 5000, har denna funktionsjacka alla egenskaper som krävs för en bra funktionsjacka. Tejpade sömmar och blixtlåsförsedd ventilation vid armhåla. Akka är är en mycket uppskattad vattentät jacka för dam.

“Jag älskar att gå i skogen och rida och behöver därför en funktionsjacka som håller vad den lovar. Akka 2.5 från Tuxer är en stående favorit när jag behöver vara utomhus i alla väder!”

Sofie, 31 år

Harry Jacket

Harry är en funktionsjacka för herr som har en ännu högre vattenpelare på 10.000 mm och ett andningsmaterial på 3000. Det är en perfekt utomhusjacka med tejpade sömmar och meshfoder. Funktionsjackan har avtagbar huva man tycker det är trevligt att variera sig.

Sade Jacket

Ännu en grym funktionsjacka med vattenpelare på 10.000 mm och andningsmaterial på 3000. En mycket populär vandringsjacka från Tuxer med tejpade sömmar. Med en hög vattentäthet är denna funktionsjacka perfekt för långa dagar utomhus.


Funktionskläder för dam och herr behöver hålla en hög kvalitet för att säkerställa att sitt utomhusäventyr blir så roligt som möjligt. Skalplagg har på senare år fått ett riktigt uppsving då fler människor vill vistas i naturen och tycker samtidigt det är viktigt att klä sig efter väder. Vattentät jacka för dam och herr kommer bra till hands i Sverige, då väderprognoserna inte alltid är så säkra. Att köpa friluftskläder online kan ibland vara svårt, då man gärna vill prova och känna på kläderna. Vi på Tuxer vill göra det så enkelt som möjligt att hitta rätt från början. Därför har vi skapat dessa guider som hänvisar dig till just den bästa skaljackan för dig.

Back to top

Kontakta oss