Varukorg

FORTSÄTT SHOPPA

GUIDE: Välj rätt friluftsbyxa

Vilken fritidsbyxa är bäst?

Friluftsbyxor, vandringstights eller arbetsbyxor? Vi hjälper dig att välja rätt byxa oavsett vilken utomhusaktivitet du ska utföra. På Tuxer har vi flera olika fritidsbyxor för dam och herr som är designade med olika funktioner för dina olika behov.

Hur väljer jag rätt fritidsbyxa?

Det första du ska tänka på är till vilken aktivitet du ska använda dina byxor till? När du vet vilken aktivitet är det dags att bestämma vilka funktioner du önskar. Önskar du att fritidsbyxorna är vattentäta, har flera fickor eller är det viktigaste att fritidsbyxorna har hög midja och är bekväma samt stretchiga? På Tuxer har vi ett brett sortiment har fritidsbyxor i stora storlekar både för dam och herr.

I den här guiden har vi delat upp byxorna utifrån hur varma dem är. Fodrade vinterbyxor eller vandringsbyxor som andas för sommarens utflykter? Vi har delat upp våra byxor i fem kategorier i SVAL, VARMARE, VARMAST, SLITTÅLIG & TIGHTS.

SVAL

Visar fritidsbyxa med dess funktioner, snabbtorkande, stretch & fodrad.
Flexi trousers

Välj en sval vandringsbyxa för sommarens utomhusaktiviteter. Det är extra viktigt att byxan är stretchig, snabbtorkande och att de inte är för tjocka. Vår Flexi byxa är en uppskattad fritidsbyxa som finns i stora storlekar för både dam och herr. En bekväm fritidsbyxa för alla utomhusaktiviteter, exempelvis vandring, trädgården och hundpromenaden.

Köp Svala fritidsbyxor

Sval fritidsbyxa för dam röd
Sval fritidsbyxa för dam svart
Sval fritidsbyxa för herr grön
Sval fritidsbyxa för herr ljusgrön

VARMARE

Future L Pants

När du är ute efter en fritidsbyxa till höstens vandringar eller kanske till vårens hundpromenad tipsar vi dig om vår byxa Future. Den är varmare än Flexi men inte lika fodrad som Neo. Detta är ett väldigt användbart plagg i garderoben, en väldigt stretchiga och bekväm fritidsbyxa.

Köp Varma fritidsbyxor

VARMAST

Visar fritidsbyxa med dess funktioner, fickor, vattentät & fodrad.
Neo L Trousers

Om du ska vara utomhus när det är kallt ute tipsar vi om att välja ett par fodrade friluftsbyxor. Våra fodrade byxor värmer med sin borstade insida och håller dig torr eftersom friluftsbyxan är vattentät.

Köp fodrade fritidsbyxor

Fodrad friluftsbyxa för dam Lila
Fodrad friluftsbyxa för dam Mörkgrön
Fodrad friluftsbyxa för herr blå
Fodrad friluftsbyxa för herr svart

SLITTÅLIG

Flow L Pants

Ska du plantera i trädgården eller kanske bygga? Då behöver du ha ett par arbetsbyxor och fritidsbyxor som både är slittåliga och robusta. Dessutom krävs det ett par byxor med flera fickor.

Köp SLITTÅLIGA ARBETSBYXOR

TIGHTS

Stina tights

Om du inte vill ha byxor är ett par fodrade tights ett perfekt alternativ. Ett par varma och sköna träningstights med hög midja som kan användas både till träning och vandringen. Leggings med innerfodring och hög midja som gör att tightsen sitter på plats hela dagen.

Köp fodrade VANDRINGSTIGHTS

Välj rätt fritidsbyxa – Checklista

Vi hjälper dig att välja rätt friluftsbyxa oavsett utomhusaktivitet. 

  1. Användningsområde – Det absolut första du ska fundera ut är när du ska använda dina fritidsbyxor? Svaret på den här frågan kan guida dig när det kommer till val av funktioner, material och passform. Är du ute efter en arbetsbyxa, byxa för trädgårdsarbete eller kanske vandringsbyxa till sommarens vandring? 
  2. Förstärkning – Om du ska använda dina fritidsbyxor i trädgården kommer du antagligen sitta ner mycket på knäna och därmed slita extra mycket på området runt knäna. Då kan det vara bra att välja en byxa med extra förstärkningstyg vid knäna. Om du vill sitta ner utomhus i skogen är det bra att välja en byxa med extra förstärkningstyg bak. 
  3. Årstid – När ska du använda dina byxor? Ska du använda dina friluftsbyxor under sommaren behöver byxan ha hög andningsförmåga. Om du däremot ska använda friluftsbyxorna under kallare dagar är det viktigt att köpa ett par fodrade byxor som värmer bra. 
  4. Ventilation – Friluftsbyxors ventilationsegenskaper kan variera väldigt mycket. När du ska välja friluftsbyxa är det viktigt att dubbelkolla att de ventilationer du önskar finns med. Materialet i sig kanske är tillräckligt ventilerande eller har byxorna dragkedjeventilation. Ventilation är en av de viktigaste funktionerna på ett par friluftsbyxor annars är risken hög att det bildas fukt på insidan. 
Back to top

Kontakta oss