VASKA GULD O FISKA

Sista sommarlovsveckorna hade vi besök av några av barnens kusiner och vi gjorde en mängd utflykter tillsammans. En av dem var att åka upp till Stekenjokk och fiska och vaska guld.

Vi hittade en del glimmande bitar men mest var det nog andra metaller än guld men vi får väl lämna in våra fynd som vi förvarar i ett teströr för att se om det finns lite guld där. Det var stor engagemang och vi höll på en bra stund med att vaska i strandkanten. Det har legat en gruva här och där fick de fram lite guld så helt omöjligt är det inte att hitta små flisor av guld.

Tea hittade något helt annat, nämligen en groda. Den hoppade så snabbt och glatt sedan vi släppt den lös men först förevigade vi den med alla våra kameror. Alla ville ha ett foto av den.

Niklas fiskade lite, men mest fick han laga mat, han är ju kock bland annat så därför får han ofta ta hand om de kulinariska bitarna på utflykterna. Denna gång blev det varma mackor i mackjärn med västerbottenost, renkött och sallad bredvid. Hela sommaren har Niklas haft på sig sina Hunterbyxor i färgerna putty/black. Antingen var de på klädstrecket eller på honom. Var är mina byxor brukade han fråga och det var alltid Hunterbyxorna han menade då han letade efter något att ta på sig.

Tea trivs i sin Vision jacka i cerise/röd och den är rymlig och skön att ha på. Funkar både vid regn och blåst och under brukar hon ha fleece eller en t-shirt beroende på temperaturen.

Hälsningar från Marsfjäll