Vilka öppettider har er kundtjänst?

Du kan nå oss via mail kundtjanst@tuxer.se eller ringa vardagar 09.00-15.00 på telefonnummer 08-514 905 60. Vi försöker svara på mail inom 24h på vardagar.

 

Hur vet jag vilken storlek jag ska köpa?

Vi rekommenderar att du använder dig av vår Storleksguide för att hitta den storlek som passar dig bäst. Den hittar du längst ned på sidan.

 

Är priserna samma i butik som på www.tuxer.se?

Priserna kan variera hos både återförsäljare och på www.tuxer.se. Vart högsta respektive lägsta pris är beror på butikens individuella prissättning och eventuella prisförändringar som vid rea, kampanjer och specifika erbjudanden.

 

Kan man prova era produkter någonstans?

Om du vill prova våra plagg så har vi återförsäljare över hela Sverige. Din närmsta återförsäljare hittar du på Tuxer.se/hitta-butiker. Vi garanterar dock inte att önskat plagg finns i just den butiken eller i din storlek eller färg.

 

Hur lång leveranstid är det?

Paketet är normalt framme på mottagarens utlämningsställe inom 2–5 vardagar i Sverige.

Med tjänsten Spåra brev, paket och pall kan du följa ditt paket hela vägen. Du kan även ladda ner appen PostNord för lättare hantering av dina beställningar.

 

Hur får jag information om nyheter och erbjudanden från Tuxer?

Följ oss på Facebook så får du alltid de senaste erbjudanden, rabattkoderna och nyheter eller prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi finns även på Instagram.

 

Jag är inte nöjd med produkten, vad gör jag?

Vad tråkigt att du är missnöjd med din produkt, gå in på tuxer.se/retur, fyll i formuläret, skriv ut bekräftelsemailet och skicka tillbaka till oss tillsammans med varan. Se våra Köpvillkor för vilka rättigheter som gäller vid just din retur. OBS. du kan inte returnera ett plagg som är köpt i en fysisk butik eller annan e-butik än i just vår e-handel www.tuxer.se.

Vart kommer dunet ifrån i era plagg? Och hur sköts det ur ett etiskt perspektiv?

Vi jobbar med flera olika material i våra fyllningar där dun är en. I de fall vi använder fjäder eller dun så är dunet inte taget från levande djur utan är en biprodukt av matproduktion. Vi strävar efter att jobba med leverantörer som är medlemmar i RDS (Responsible Down Standard). Läs mer om vad det innebär på responsibledown.org.

Genom att jobba med licensierade leverantörer gör vi som varumärke ett aktivt val att inte jobba med samarbetspartners som har en bristande dunhantering.

 

Jag är intresserad av en barnoverall, men hur vet jag att den är fri från kemikalier?

Alla våra tyger testas för kemikalier med Bureau Veritas, Intertek och SGS. Vi testar också funktionaliteten hos tygerna så att det överensstämmer med våra beställningar. Vi följer strikt lagar och nivåer som omfattas av REACH. REACH är en EU-förordning om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier. Vi listar också SVHC (ämnen av mycket högt intresse) till våra leverantörer och testar dem om det behövs.

Vi använder oss såklart även av PFCfria ytbeläggningar på våra tyger.

Du kan läsa mer om vårt ansvar och hur vi jobbar med olika frågor på vår greiffs.com.

Jag bor i ett annat land men vill köpa Tuxer, hur går jag tillväga?

Tyvärr så skickar vi endast produkter inom Sverige men vi på Tuxer vill expandera i framtiden så håll utkik. Till dess ser vi att du vänder dig till din närmsta återförsäljare.