Guide för bilresan  Packlista Utflyktsorter Tips på aktiviteter Utomhusmat

Ull, polyester eller bomull? Vi hjälper dig hitta rätt underställ för rätt aktivitet.

Baslagret – eller lager 1 som det även kan kallas – är det lager som avgör hur länge du kan stanna utomhus och hur väl din kropp håller värmen utan att svettas. Det är därför viktigt att man väljer rätt typ av underställ för rätt aktivitet. Här kommer ett par tips som du kan tänka på innan du gör ditt val:

 

Ull

Underställ i ull är otroligt trendigt just nu och det varmaste materialet du kan ha nära kroppen. Ullen isolerar och håller värmen inne under riktigt kalla dagar samtidigt som den har en viss förmåga att transportera bort fukt från kroppen. Vi rekommenderar att du använder ett ullunderställ för aktiviteter som jakt och långa vandringar när man varierar rörelse med vilande i kallare temperaturer. Observera att alla ullunderställ inte har samma tjocklekar. Så beroende på din aktivitet och säsong så kan det vara bra att kolla upp hur låga temperaturer ditt underställ klarar av.

 

Polyester (och andra syntetiska material)

Att använda ett syntetiskt material är bra om du vet att du kommer röra dig mycket och behöver ha ett underställ som förhindrar att du blir kall av att svettas. Underställ i exempelvis polyester leder bort fukten från kroppen samtidigt som den håller värmen hyfsat bra. Men främst hindrar den dig från att bli kall och blöt. När du åker skidor, springer eller gör andra aktiviteter som gör att din kropp behöver andas men inte isolera värme så är ett syntetiskt underställ bäst.

 

Kombinationsunderställ av ull och syntetiskt material

Det finns underställ där man har kombinerat ullens förmåga att isolera värme med fibrerna hos ett syntetiskt material som transporterar bort fukten. Det här materialet är väldigt bra om du möter både stillasittande aktiviteter i kalla temperaturer och aktiva rörelsemoment.


Vad är viktigast och vad ska du tänka på när du väljer kläder för din aktivitet? Här i Tuxers Sportlovsguide listar vi några tips och förslag på kläder som är perfekt för sportlovsaktiviteter

 

Skidåkning, vinterlekar och träning

Ansträngande aktiviteter där du rör dig mycket, kanske svettas och möter blandade temperaturer kräver ett plagg som andas, transporterar bort fukt från kroppen samtidigt som du kan röra dig obehindrat.

Denniz jacka

Jacka med hög funktion i stretch-tech, mjuk polyesterfyllning och snölås. Den perfekta jackan för alla vinterns fysiska aktiviteter. Den är vind- och vattentålig samtidigt som den låter kroppen andas och håller värmen vid stillasittande stunder.

Barley jacka

Jacka med hög funktion i stretch-tech, mjuk polyesterfyllning och reflextryck baktill. Den perfekta jackan för alla vinterns fysiska aktiviteter. Den är vind- och vattentålig samtidigt som den låter kroppen andas och håller värmen vid stillasittande stunder.

Simon jacka

ålig funktionsjacka med imitationsdun och extra fyllning av mjuk polyester i axelpartiet. Jackan är både vind- och vattenavvisande med en avtagbar huva som kan användas vid behov. De flerfärgade kanalerna och fodret i kontrastfärger skapar en snygg effekt tillsammans.

Bey jacka

Jacka med hög funktion i stretch-tech, mjuk polyesterfyllning och reflextryck baktill. Den perfekta jackan för alla vinterns fysiska aktiviteter. Den är vind- och vattentålig samtidigt som den låter kroppen andas och håller värmen vid stillasittande stunder. Jackan har en smart blixtlåsförsedd ficka på vänster bröst samt två på midjan där du kan förvara värdesaker.

Angela jacka

Sportig, längre funktionsjacka i TRX 5000 material. Den är gjord i 100% vävd polyester med blixtlåsförsedda fickor på höfterna och en på vänster bröst. En ordentligt vädertålig jacka med tejpade sömmar, mjuk och värmande polyesterfyllning, muddar samt justerbara ärmslut. Det självklara valet för alla vinterns väder.

Moonwalker overall

En stor nyhet bland våra slittåliga overaller är Moonwalker! Den är vattenavvisande i 100% vävd polyester med tejpade sömmar samt en mjuk polyesterfyllning. Förstärkning finns på både bak och knän och hällorna nedtill håller skorna på plats vid vilda lekar i snön.

Vandring, utflykter och stillsamma aktiviteter

Under dagar med låga temperaturer som spenderas mycket utomhus men med viss aktivitet krävs ett varmare plagg som isolerar värmen men som låter kroppen andas och håller dig torr.

Hudson jacka

En bekväm jacka i imitationsdun och vattenavvisande material i 100% vävd polyester. Med sin höga krage och avtagbara huva håller den värmen och skyddar mot vind och rusk under kallare dagar. Den har även en innermudd i ärmslutet gjord i lycra för att isolera värmen.

Fresh jacka

Vattenavvisande jacka med 80/20% dun/imitationsdunfyllning. Dekorativt vågiga kanaler och kontrasterande färger på blixtlås, lycraband i huva, ärmslut och nedtill jackan. Huvan är runt formad med lycraband för att inte väta eller vind ska tränga igenom.

Adelaine jacka

En längre damjacka med fin passform i 100% vävd polyester för bästa komfort. Jackan är vind- och vattenavvisande med en varm fyllning av imitationsdun och extra fyllning av mjuk polyester i axelpartiet. Kanalerna är diskreta och de två sömmar som löper längst sidorna skapar en snygg siluett.

Fresh jacka

Vattenavvisande jacka med 80/20% dun/imitationsdunfyllning. Dekorativt vågiga kanaler och kontrasterande färger på blixtlås och lycraband i huva, ärmslut och nedtill jackan. Huvan är runt formad med lycraband för att inte väta eller vind ska tränga igenom.

Minion jacka

En av säsongens mest funktionella jackor i imitationsdun. Med sin lätta fyllning och andasmaterial är jackan väldigt rörlig och skön att ha på sig. Den har flera funktionella och blixtlåsförsedda fickor, två på midjan samt en innerficka. Huvan skyddar mot vind och rusk och kan tas av vid behov.

Vill du ha fler Sportlovstips och erbjudanden? Prenumerera på vår nyhetsbrev.

Prenumerera här!