Tuxer – Skapad av aktiva familjer för aktiva familjer

60 års erfarenhet syns i detaljerna!

Att vi på Tuxer kan tillverka hållbara och funktionella friluftskläder vet vi om. Vi har gjort det länge, och är väl medvetna om vad som krävs. Nu är det dags att även resten av Norden får veta det! Vi vill sprida ordet om våra prisvärda plagg som är designade för aktiva familjer som älskar naturen lika mycket som vi. Plagg med genomtänkt svensk design, väl anpassade för det nordiska klimatet och alla tänkbara aktiviteter som du kan vilja ägna dig åt.

Våra funktionella plagg lämpar sig lika väl för intensiva sportaktiviteter såsom skidåkning, cykling och vandring som för vardagsaktiviteter och lek med barnen. Vi vill att alla ska kunna vända sig till oss för att hitta sitt nya favoritplagg. Det viktigaste för oss är att du känner glädje inför att ge dig ut i naturen med din familj, och vi hoppas att våra Tuxer-plagg kan hjälpa dig en bit på vägen.

 

Vi vet inte bäst själva

Med erfarenhet och kunskap kommer även kännedom om svagheter och nyfikenhet om vad som kan bli bättre. Vi känner ödmjukhet inför det faktum att våra konsumenter är experterna, och att det är deras behov som ska styra oss i vårt arbete. Utan kundnöjdhet är vi ingenting. Därför är det viktigt för oss att föra en konstruktiv dialog med våra återförsäljare och konsumenter. På så sätt kan vi ta reda på vad som funkar och inte. Därefter kan vi utveckla vårt arbetssätt och fortsätta förfina våra produkter.

För att försäkra oss om att vi inte kör fast i gamla mönster utan ständigt utvecklas och förbättras arbetar vi tillsammans med Active Families – ett samarbete som vi är otroligt stolta över. Våra testfamiljer testar kläderna i sina aktiva vardag, och med hjälp av deras feedback och förbättringsförslag utvecklar vi våra plagg. Plagg som ska hålla i alla väder och ha lika god funktionalitet och kvalitet som snygg design.

 

Tuxers fleece jacka tillsammans med Hunter byxa för herr och dam. En klassisk friluftsliv för Tuxer.

Vi är till för dig! Oavsett vem du är.

Tuxer skiljer sig från andra varumärken. Vi väljer att inte nischa oss mot en specifik målgrupp, utan vill finnas till för alla. Vi anser att rörelse, natur och friluftsliv är lyckoämnen som ska finnas tillgängliga för alla, och därför vill vi inkludera så många som möjligt. Vi tillverkar kläder för hela familjen – herr, dam och junior.

Vårt fokus är att kunna leverera funktionella och prisvärda plagg med snygg design, tillgängliga för alla. Därför har vi också delat upp vår kollektion i tre olika stilar – Active, Casual och Outdoor. Indelningen är till för att du lättare ska hitta det du söker, oavsett om du letar efter den perfekta vardagsjackan eller ett par högfunktionella vandringsbyxor.

Vi vill göra skillnad

Vi kämpar för livet!

Cancer är en fruktansvärd sjukdom som påverkar alldeles för många människor i världen, direkt som indirekt. Tillsammans med Barncancerfonden kämpar vi för livet. För livet, mot cancer.

Tuxer har sedan flera år tillbaka varit guldföretag hos Barncancerfonden, vilket innebär att vi donerar pengar till livsviktiga saker. Hit hör forskning, vård, vårdutveckling, stöd till drabbade familjer och informationsspridning. Vi hoppas kunna göra skillnad för de drabbade på detta sätt – hur liten denna skillnad än må vara.

Vill ditt företag hjälpa till att göra världen bättre för cancersjuka barn? Bli vänföretag här!

Vi minskar svinnet

För oss är det viktigt att vår miljöpåverkan blir så liten som möjligt, och att vi inte slösar på jordens resurser i onödan. Vi älskar naturen och vill värna om den. Tar vi hand om den får vi behålla och njuta av den längre. Därför samarbetar vi med Stockholms Stadsmission för att våra osålda kläder ska komma till nytta, istället för att slängas och gå till spillo.

Vi jobbar för en hållbar framtid

Vi vill inte bara vara ett företag som tillverkar sport- och fritidskläder för alla. Självklart är det en viktig del av vilka vi är och vad vi gör. Drömmen om att tillverka ditt nya favoritplagg genomsyrar allt vi gör, och vi jobbar hårt för att skapa produkter av hög kvalitet och snygg design. Men vi vill aldrig att det ska ta ut sin rätt på naturen och våra medmänniskor.

På Tuxer är vi noga med att all vår produktion sker på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Vi arbetar endast med miljöcertifierade fabriker som dessutom uppfyller kraven på arbetsförhållanden.

Läs mer om hur vi jobbar här.