Anmäl dig till Tuxers föreläsningar & workshops här på Lidas Friluftsfest 15/9!

Vilka föreläsningar är du intresserad av?
Anmäl dig idag så sparar vi en plats åt dig och din familj!Ditt namn:

Din e-mailadress (endast för verifiering, läs vår integritetspolicy för mer information):

Antal deltagare:

Föreläsningar


Kl. 11 "Så får du mindre skärmtid och mer naturtid!"

Kl. 11 "Så får du mindre skärmtid och mer naturtid!"

Inspirationsföreläsning: Så får du mindre skärmtid och mer naturtid! Stockholmsfamiljen håller i en intressant föreläsning som alla borde höra. Hur motiverar man sig själv och familjen att bege sig ut i naturen? Det och många fler frågor kommer att besvaras.

Kl. 12.00 "På tur med barn" – den fina linjen mellan katastrof och succé.

Kl. 12.00 "På tur med barn" – den fina linjen mellan katastrof och succé.

Erfarenheter samlat från aktiva familjer samlat i en tipsspäckad föreläsning där med allt från ”bra att ha i väskan”-saker, trix för att skapa en kul utflykt, hjälpmedel för fysisk tillgänglighet (bla kommer ni få möta Eskilstunafamiljens ”Rulle med freewheel”), steg för en lyckad skogstur, förberedelser, hikesafers m.m samt såklart delar vi med oss av några anekdoter och lärdomar som vi dragit längs med vårt äventyrande.

13.30 Familjens grundläggande utrustning för stora och små vardagsäventyr

13.30 Familjens grundläggande utrustning för stora och små vardagsäventyr

Kramforsfamiljen delar med sig av sina bäst tips för oförutsedda händelser när de går på tur. Ni får en genomgång av sjukvårdsutrustning och "bra att ha"-kit samt saker man inte får glömma till barnen. En föreläsning som kan visa sig nödvändig för era framtida turer.

Kl. 14 "Klä dig rätt efter väder och aktivitet" - en genomgång av lagrens vikt!

Kl. 14 "Klä dig rätt efter väder och aktivitet" - en genomgång av lagrens vikt!

Tuxer presenterar: Så klär du dig rätt efter väder och aktivitet. Vi på Tuxer berättar om vad som är viktigast att tänka på när du ska klä dig för ett äventyr eller under långa vistelser utomhus i vardags. Hur viktigt är det egentligen att välja rätt baslager? Och vad avgör om du svettas, blir för varm eller för kall? Vi berättar om alla Do’s and Dont’s och visar kläder från vår kollektion som passar till respektive aktivitet.

Workshops


Kl. 12.30 Bushcraft med barn

Kl. 12.30 Bushcraft med barn

Workshop: ”Bushcraft med barn”. Spännande projekt där barnen kittlas av vad naturen har att erbjuda. Tips på hur knivhantering kan introduceras för barnen oavsett ålder - och börja redan idag! Testa att tälja en smörkniv eller kanske en snygg krok. Klura tillsammans ut hur ett vindskydd ska byggas eller fundera på vad ni behöver för att ta er över en brusande flod. Vad kan behövas om ni ska ha ut en skadad ut ur skogen eller värma soppan över elden? Häng med våra aktiva familjer när de utmanar både sig själva och er, delta och iaktta hur intresset för friluftslivet ökar. En rolig aktivitet för hela familjen där utmaning blandas med säkerhet och tips. • Knivhantering • A-bro • Bår • 3-fot • vindskydd

15.00 Spela "tråkbingo"!

15.00 Spela "tråkbingo"!

Tjatas det om skärmtid hemma hos er? Har barnen tråkigt eller svårt att hitta på aktiviteter? Hemma hos oss kan det vara en del tjat om att spela tv-spel, speciellt nu när det blir mörkt och kallare ute. Vädret bjuder inte alltid in till utelek. Då brukar vi erbjuda tråkbingo, eller snarare så kommer barnen och ber om det. De vet att det inte är någon idé att tjata. Priset för en rad, två rader eller en full bricka kan vara en stund vid skärmen. Tråkbingo har inget att göra med att det är tråkigt att göra det, utan att man kan ta till det när man har tråkigt.

16.00 Stigcykling vuxna & barn

16.00 Stigcykling vuxna & barn

Har ni alltid funderat på Stigcykling men inte vågat er ut? MomentsbyMary ger sina bästa tips och kombinerar teori med praktiska lärdomar. Vad man ska tänka på innan man beger sig ut? Packtips? Hon hjälper er även att komma igång. Så ta med er cykeln och kom till Lida Friluftsfest.


Läs mer om eventet här:

Lida Friluftsfest den 15 september 2018 10:00–18:00

Inspirationsföreläsningar om hur du omvandlar skärmtid till naturtid, tips inför vandring med barn och konkreta packningsmetoder blandas med praktiska lärdomar som knivskola, lär dig bygga ett vindskydd och mycket mycket mer.

Läs om våra Active Families här.

Lida Friluftsfest är en dag då vi firar friluftslivet och den aktiva fritiden. Under dagen anordnas det massor av roliga aktiviteter, workshops och prova-på. Här finns något för alla smaker och åldrar.

Lida Friluftsgård ligger söder om Stockholm i Tullinge och tillhör Botkyrka Kommun, läs mer här om hur du hittar dit.