KTH sätter våra skidkläder på prov i olika miljöer!

Hösten 2018 blev vi på Tuxer kontaktade av SNOW, Konglig Samhällsbyggnadssektionens och Bergssektionens gemensamma skidgrupp på KTH. De undrade om vi kunde förse dem med skidkläder inför ett par stundande skidresor. Eftersom vi har en lång tradition av att arbeta tillsammans med just produkttestare tog det inte lång tid innan samarbetet var ett faktum.

År 2011 startade ett gäng tjejer gruppen SNOW för att organisera skidresor för studenter på KTH. Syftet är att så många som möjligt ska få möjligheten att uppleva en riktig vinter med mycket skidåkning, och vi på Tuxer vill såklart se till att de är rustade för utmaningen.

 

2018/ 2019 Åre och Val Thorens

Under säsongen 2018/2019 gick resorna till Åre och Val Thorens. Där testade studenterna den kommande kollektionen av skidstället Tech. Den första resan gjordes till Åre i slutet av januari, där hårdtestades plaggen i föränderliga förhållanden. Stundtals sjönk temperaturen under 20 minusgrader vilket satte skidkläderna på prov. Till nästa äventyr var siktet inställt på Val Thorens i Frankrike. Där testade studenterna plaggen under helt andra, och betydligt varmare, förhållanden.

 

2019/2020 Åre och Tignes

Med förra årets framgångsrika tester i ryggen bär det i januari 2020 av mot Åre för ytterligare tester. Där kommer skidstället Tech testas igen och nästa års vadderade skidställ ska provas för första gången. Till Tignes åker studenterna i mars och passar då på att testa fler skidkläder ur AW20-kollektioen!

 

Jackan är väldigt bra att ha på sig. Har även bra täthet mot vatten för långa dagar ute i backen!”

–       Tova Stål, skidåkare och student på KTH

 

Produkttesterna ger resultat

Studenterna som är vana skidåkare återkopplar om plaggens funktioner, material och egenskaper. Återkopplingen ligger sedan till grund för ändringar som görs i produktionen. Studenterna efterfrågade bland annat en större variation av färger. Till nästa år möter vi efterfrågan genom att introducera färgglada nyheter!

 

Vi ser fram emot fler lärorika säsonger tillsammans med våra skidåkande produkttestare i SNOW!

 

Se Tuxers skidkläder här!