Jakten på bäverhyddan, ett spännande äventyr i skogen!

För någon vecka sedan fick vi föräldrar i Långselefamiljen veta att på Alfreds förskola höll på med ett projekt som gällde bävrar. Alfred har blivit väldigt engagerad i detta och berättar nästan varje dag spännande fakta om bävrar. Då bestämde vi oss för att vi skulle ge oss ut på ett spännande äventyr, jakten på bäverhyddan!

Ödehuset

Sagt och gjort, vi satte oss i bilen och åkte rakt ut i skogen där det plötsligt dök upp två gamla stugor. Bara det var ju ett spännande äventyr, det såg inte ut som ingen bott där på länge.

Ett ödehus mitt i skogen, en spännande start på vårt äventyr

Som av en slump hade pappa en nyckel så vi kunde gå in och kika. Alfred tyckte det var väldigt spännande. Det fanns massor av spår att någon bott där förut!

Vi satte även igång en lite eld så vi kunde ”laga” oss lite mat

Dags att tända elden

Det som är avancerat med att värma korv i burk på öppen eld är dels att komma ihåg en konservöppnare, dels att ställa burken så den tippat åt rätt håll när veden säckar ihop,. Vi hade turen på vår sida och lyckades med båda!

Koka Bullens korv på öppen eld

Bäverhyddan, höjdpunkten på äventyr

Tills sist var det då dags för äventyrets huvudnummer, sökandet efter bäverhydda. Vi gav oss av rakt ut i skogen och klättrade över och under nedfallna träd.

Över nedfallna träd i skogen

Ännu en gång hade vi turen på vår sida och hittade en övergiven bäverhydda.Eftersom bäverhyddan var övergiven kunde man till och med stå på den. Det var något att berätta på förskolan på måndagen.

Bäverhyddan

När det sedan var dags att gå tillbaka till stugan och bilen började energin ta slut. Det är inte lätt att vara 105 centimeter lång och gå i skogen. Med lite mutor hurrarop och frustration kom dock energin tillbaka och vi orkade ta oss tillbaka.

Det är jobbigt att gå i skogen

Men den stora frågan som kvarstår är ju vilka som bott i stugan?? För det kan väl inte vara pappans gamla jaktstuga??