ÅMÅLSFAMILJEN

Familjen: Elin 36 år, Andreas 39 år, Agnes 7 år och Greta och Irma, våra tvillingtjejer som snart fyller 5 år.

Fritidsintressen: Skogen är vårt andra hem under hösten och genom att vara ledare för Friluftsfrämjandets familjeaktiviteter här i Åmål så blir det mycket tid i naturen. Våra tre vinterlov spenderar vi i vårt egna paradis, stugan i Lofsdalen så det blir ca fem veckor med längdåkning och en del tid även i slalombacken om året. Somrarna lägger vi i vår trädgård och hos svärfar i sommarbyn Yngsjö.

Äventyrsdröm: Vår “ta slut på föräldradagar”-resa blir inte den vanliga Thailandresan utan vi kommer upptäcka norra Sverige genom att bila tur och retur Kiruna (ca fyra veckor) en resa planerad med en hel del skidåkning (både utför och “slättförs”), bo i igloo, bestiga Kebnekaise (fast då får barnen faktiskt stanna i byn), hundspann, treriksröset, Abisko m.m.

första advent, binda dörrkrans

Aktiv första adventshelg med reflexjakt, trädgårdspynt och kransbinderi...

Nu är vi igång! December kom med en härligt aktiv första adventshelg även om vädret inte direkt gav julkänsla… Hela […]

Läs mer
smygstart, adventsgran

Smygstart, om en skogstur med jultema i november...

I rätt många år nu har en återkommande tradition infallit sista helgen i november. Hela gänget drar ut i skogen […]

Läs mer

ESKILSTUNAFAMILJEN

Familjen: Pappa Henrik 36 år, mamma Sara 36 år, storebror Hussein 17 år, storasyster Nelli 7 år och lillebror Laban 5 år.

Fritidsintressen: Vi älskar också att vara i skogen, att bygga med lego och att krypa upp i soffan och läsa böcker. Nelli och Laban går i simskola och Nelli sjunger även i kör. Hussein spelar discgolf och fotboll, springer, gymmar och rör sig allmänt hela tiden. Han är även duktig på att rita. Mamma tar gärna en löprunda eller går till Friskis och tränar. Pappa Henrik har alltid många järn i elden. Just nu lägger han mest energi på Friluftsfrämjandet och discgolf, men han älskar även att fiska, cykla, paddla och sjunga.

Äventyrsdröm: Vi skulle gärna vilja resa genom norra Sverige och Norge och göra lite vandringar längs vägen hela familjen. Förnuftet säger ändå att behållningen blir större för barnen när de är lite äldre. Vänta är dock inte mamma Saras bästa gren, utan hon tycker att alla smarta idéer och bra lösningar ska testas på en gång. Likaså är det med norrlandsresan….när, när, när ska vi göra den?? Pappa Henrik är mer en förberedelsernas man som vill tänka färdigt först och ha planen klar in i minsta detalj innan den utförs.

Henrik jobbar på sin spontanitet och Sara jobbar på sitt tålamod. Kanske möts vi på halva vägen?

Möjlighet att maxa december

Jag ääälskar december! Det där novembermörkret lämnar man bakom sig och börjar planera julen. Jag älskar för övrigt julen också, […]

Läs mer

En tro på sin egen förmåga kan övervinna rädslan att misslyckas

Så många gånger som vi sett hinder där Nelli tagit oss med storm och visat att det går oavsett. Vi […]

Läs mer

KNIVSTAFAMILJEN

Familjen: Linda 34 år, Erik 34 år, Gustav 8 år och Elin 6 år.

Fritidsintressen: Fotbollsföräldrar som sadlat om och nu mera mest njuter av naturen och skogshäng tillsammans med barnen. Att laga mat över öppen eld är något vi alla uppskattar året om.

Upptäcker nya platser och utforskar gamla pärlor, tältar och försöker träffa släkten i Dalarna är något av det vi gärna gör under sommarhalvåret.

Någon sommarvecka spenderar vi i sommarstugan i Vänern där vi badar, paddlar och bara har det bra, ofta tillsammans med goda vänner.

Äventyrsdröm: Just nu drömmer vi om en kommande tågluff i Europa. Inget bokat än men planeringen är i full gång. Mycket sökande efter bra platser att besöka, roliga aktiviteter för både vuxna och barn och smidiga transportvägar. Men planeringen är halva resan sägs det.

Istället för att ta flyget så vill vi uppleva hur landskapet förändras från norra Europa och vidare genom Östeuropa och hela vägen ner till Medelhavet.

Helgen är tid för varandra

Frukost, lunch och middag. Alla tider och alla aktiviteter är bra tider för att vara i skogen. Skogen är en […]

Läs mer

Familjemulle goes wild

Friluftsfrämjandet i Knivsta har en grupp, familjemulle goes wild, för nyfikna familjer som vill komma ut i naturen. Vi i […]

Läs mer

KRAMFORSFAMILJEN

Familjen: Marie 36 år, Valdemar 29 år, Ylva 6 år och Tyra 3 år.

Fritidsintressen: Vi är familjen som älskar små och stora äventyr. Vi bor i Kramfors och i Stockholm och får njuta av spännande aktiviteter både i skogs- och i stadsmiljö. Det bästa av två världar enligt oss. Vi älskar att cykla, hänga på fotbollsträningar och gå på upptäcktsfärd i skogen. I Stockholm bor vi centralt och väldigt trångt och i naturen får vi det andrum vi behöver som familj tillsammans.

Äventyrsdröm: Vår dröm är att cykla längst med Vietnams långa kust från Hanoi till Ho Chi Minh City och låta barnen få möta både kultur och smaker. Den resan hoppas vi kunna göra när barnen är lite större och kan cykla lite längre själva. På hemmaplan vill vi vandra Kungsleden och upptäcka ännu mer av Sveriges vackra natur.

Egentid i naturen Header

Att få tid att andas när kalendern är full

En hektisk höst Den här hösten har sedan länge varit full av uppbokad tid och mycket jobb för både mig […]

Läs mer
Tuxer Kramforsfamiljen

Hej! - Vi är Kramforsfamiljen!

Här är Kramforsfamiljen! Hej allihop, vi är Kramforsfamiljen, det senaste tillskottet i Tuxerfamiljen. Vår familj består av Marie 36 år, […]

Läs mer

STOCKHOLMSFAMILJEN

Familjen: Ingrid 33 år, John 35 år, Theo som snart fyller 6 år och Emilia som blir 4 år i sommar.

Fritidsintressen: Vi är en familj med mamma Ingrid från Skåne och pappa John ursprungligen från Colombia. John har i stort sett alltid varit en storstadsmänniska och Ingrid växte upp på landet där djur och natur stod nära. Även scoutlivet under en tid. Sedan vi flyttade ihop i Stockholm och fick barn har intresset för att vara ute i naturen vuxit för oss båda. Vi kombinerar det som vi ser som bästa av två världar – både storstadslivet och de fina naturområdena som finns nära. Förutom att besöka skogen går vi mycket till parker och parklekar. Barnen har sina favoriter men vi testar även på nya. Aktiva genom uteträning har vi alltid varit. Ingrid genom löpning och John kör 1 gång i veckan fotbollsträning med kompisar sedan 18 år tillbaka. Även Theo tränar fotboll och båda barnen går på dans. Sång, dans och musik är ett gemensamt intresse för hela familjen. Likaså att resa, även utanför Sverige. Barnen är riktiga äventyrsbarn som älskar att klättra och upptäcka, så det är sällan svårt att få med dem på utflykt för att utforska nya platser.

Äventyrsdröm: Då vi gjorde lite av vår äventyrsdröm i vintras då vi vandrade i Sydamerikas djungel har det gett oss mersmak och väckt ett större intresse för att utforska världens natur. Någon ny resa eller någon specifik dröm är inte uttalad ännu men när möjlighet ges för nästa långresa finns det säkert en hel del på önskelistan =)

Tips på roligt och användbart pyssel

Pyssel för kalla dagar Pyssel är poppis hemma hos oss. Barnen kommer hem med mängder från skola/förskola och hemma pysslas […]

Läs mer

Skogen - vår bästa lekplats

Skogen och alla dess möjligheter Det är få ställen som ger så mycket lugn men samtidigt så mycket äventyr på […]

Läs mer

Momentsbymary.se (Active Families och Ambassadör)

Familjen: Robert 34, Maria 38, Filip 4 Sanna 2,5 år

Intressen: Bor i Karlstad. Sanna tycker om att dansa, springa och leka kull. Filip är väldigt intresserad av dinosaurier, monster och djur och natur och vill gärna undersöka allt han ser när han är ute. Han ser ett äventyr i varje skogspromenad. Båda barnen älskar att cykla och att vara vid vattnet och leka året om.
Robert och Maria har som gemensamt intresse att träna och röra på sig utomhus. Båda har en förkärlek till övergivna platser med en bortglömd historia. Robert har ett ganska nördigt intresse i turbiner, kraftledningar och ställverk och liknande och fascineras av gamla vattenkraftverk. Marias intressen är framförallt att vara ute och hitta på saker tillsammans med familjen, fotografera, laga mat och baka och ägnar ganska mycket tid på kvällarna till att lära sig mer om hur man kan arbeta hälsofrämjande.

Äventyrsdröm: Maria drömmer mest hela tiden, framförallt om att besöka Nordnorge, Norrland, Island, Grönland och allra helst en resa till Svalbard igen. Att springa Svalbard Marathon skulle kunna vara ett drömmål för nästa år. Fysiska och psykiska utmaningar är lockande och sådana går det ju alltid att finna nära hemmet med.
Robert drömmer om att cykla upp för alpe d´huez samt att besöka Tjernobyl. En ordentlig resa till Norrland är något som finns i tanken med. Robert gjorde civiltjänst i Jokkmokk och skulle gärna komma tillbaka.
Den svåraste utmaningen just nu är att hinna med sina egna drömmar och aktiviteter samtidigt som familjelivet. Det är viktigt att kunna göra saker både ensamma och som familj.

Besök bloggen på momentsbymary.se.