Möt våra Active Families


 

ÅMÅLSFAMILJEN

Familjen: Elin 36 år, Andreas 39 år, Agnes 7 år och Greta och Irma, våra tvillingtjejer som snart fyller 5 år.

Fritidsintressen: Skogen är vårt andra hem under hösten och genom att vara ledare för Friluftsfrämjandets familjeaktiviteter här i Åmål så blir det mycket tid i naturen. Våra tre vinterlov spenderar vi i vårt egna paradis, stugan i Lofsdalen så det blir ca fem veckor med längdåkning och en del tid även i slalombacken om året. Somrarna lägger vi i vår trädgård och hos svärfar i sommarbyn Yngsjö.

Äventyrsdröm: Vår “ta slut på föräldradagar”-resa blir inte den vanliga Thailandresan utan vi kommer upptäcka norra Sverige genom att bila tur och retur Kiruna (ca fyra veckor) en resa planerad med en hel del skidåkning (både utför och “slättförs”), bo i igloo, bestiga Kebnekaise (fast då får barnen faktiskt stanna i byn), hundspann, treriksröset, Abisko m.m.

ESKILSTUNAFAMILJEN

Familjen: Pappa Henrik 36 år, mamma Sara 36 år, storebror Hussein 17 år, storasyster Nelli 7 år och lillebror Laban 5 år.

Fritidsintressen: Vi älskar också att vara i skogen, att bygga med lego och att krypa upp i soffan och läsa böcker. Nelli och Laban går i simskola och Nelli sjunger även i kör. Hussein spelar discgolf och fotboll, springer, gymmar och rör sig allmänt hela tiden. Han är även duktig på att rita. Mamma tar gärna en löprunda eller går till Friskis och tränar. Pappa Henrik har alltid många järn i elden. Just nu lägger han mest energi på Friluftsfrämjandet och discgolf, men han älskar även att fiska, cykla, paddla och sjunga.

Äventyrsdröm: Vi skulle gärna vilja resa genom norra Sverige och Norge och göra lite vandringar längs vägen hela familjen. Förnuftet säger ändå att behållningen blir större för barnen när de är lite äldre. Vänta är dock inte mamma Saras bästa gren, utan hon tycker att alla smarta idéer och bra lösningar ska testas på en gång. Likaså är det med norrlandsresan….när, när, när ska vi göra den?? Pappa Henrik är mer en förberedelsernas man som vill tänka färdigt först och ha planen klar in i minsta detalj innan den utförs.

Henrik jobbar på sin spontanitet och Sara jobbar på sitt tålamod. Kanske möts vi på halva vägen?

STOCKHOLMSFAMILJEN

Familjen: Ingrid 33 år, John 35 år, Theo som snart fyller 6 år och Emilia som blir 4 år i sommar.

Fritidsintressen: Vi är en familj med mamma Ingrid från Skåne och pappa John ursprungligen från Colombia. John har i stort sett alltid varit en storstadsmänniska och Ingrid växte upp på landet där djur och natur stod nära. Även scoutlivet under en tid. Sedan vi flyttade ihop i Stockholm och fick barn har intresset för att vara ute i naturen vuxit för oss båda. Vi kombinerar det som vi ser som bästa av två världar – både storstadslivet och de fina naturområdena som finns nära. Förutom att besöka skogen går vi mycket till parker och parklekar. Barnen har sina favoriter men vi testar även på nya. Aktiva genom uteträning har vi alltid varit. Ingrid genom löpning och John kör 1 gång i veckan fotbollsträning med kompisar sedan 18 år tillbaka. Även Theo tränar fotboll och båda barnen går på dans. Sång, dans och musik är ett gemensamt intresse för hela familjen. Likaså att resa, även utanför Sverige. Barnen är riktiga äventyrsbarn som älskar att klättra och upptäcka, så det är sällan svårt att få med dem på utflykt för att utforska nya platser.

Äventyrsdröm: Då vi gjorde lite av vår äventyrsdröm i vintras då vi vandrade i Sydamerikas djungel har det gett oss mersmak och väckt ett större intresse för att utforska världens natur. Någon ny resa eller någon specifik dröm är inte uttalad ännu men när möjlighet ges för nästa långresa finns det säkert en hel del på önskelistan =)

KNIVSTAFAMILJEN

Familjen: Linda 34 år, Erik 34 år, Gustav 8 år och Elin 6 år.

Fritidsintressen: Fotbollsföräldrar som sadlat om och nu mera mest njuter av naturen och skogshäng tillsammans med barnen. Att laga mat över öppen eld är något vi alla uppskattar året om.

Upptäcker nya platser och utforskar gamla pärlor, tältar och försöker träffa släkten i Dalarna är något av det vi gärna gör under sommarhalvåret.

Någon sommarvecka spenderar vi i sommarstugan i Vänern där vi badar, paddlar och bara har det bra, ofta tillsammans med goda vänner.

Äventyrsdröm: Just nu drömmer vi om en kommande tågluff i Europa. Inget bokat än men planeringen är i full gång. Mycket sökande efter bra platser att besöka, roliga aktiviteter för både vuxna och barn och smidiga transportvägar. Men planeringen är halva resan sägs det.

Istället för att ta flyget så vill vi uppleva hur landskapet förändras från norra Europa och vidare genom Östeuropa och hela vägen ner till Medelhavet.

AMBASSADÖR

 

Vill du bli vår nästa familj eller ambassadör?

Ansök här.