Möt våra Active Families


 

ÅMÅLSFAMILJEN

Familjen: Elin 36 år, Andreas 39 år, Agnes 7 år och Greta och Irma, våra tvillingtjejer som snart fyller 5 år.

Fritidsintressen: Skogen är vårt andra hem under hösten och genom att vara ledare för Friluftsfrämjandets familjeaktiviteter här i Åmål så blir det mycket tid i naturen. Våra tre vinterlov spenderar vi i vårt egna paradis, stugan i Lofsdalen så det blir ca fem veckor med längdåkning och en del tid även i slalombacken om året. Somrarna lägger vi i vår trädgård och hos svärfar i sommarbyn Yngsjö.

Äventyrsdröm: Vår ”ta slut på föräldradagar”-resa blir inte den vanliga Thailandresan utan vi kommer upptäcka norra Sverige genom att bila tur och retur Kiruna (ca fyra veckor) en resa planerad med en hel del skidåkning (både utför och ”slättförs”), bo i igloo, bestiga Kebnekaise (fast då får barnen faktiskt stanna i byn), hundspann, treriksröset, Abisko m.m.

MULLSJÖFAMILJEN

Familjen: Thomas 35 Veronica 30 William 12 Loke 9 Alwin 8 Alizia 8 Joar 5 och Vide 8 månader

Fritidsintressen: vi är en skogs och fjäll familj som på all ledig tid är ute i ur och skur. Barnen är aktiva i olika sporter så som judo, skytte, slotrace med mera. Vi är även en familj som brinner för miljö och natur frågor vilket ofta återspeglas i våra aktiviteter.

Äventyrsdröm: en gemensam dröm är att ha en stuga någon stanns i vildmarken där vi kan fly vardagen och leva med så lite miljöpåverkan som möjligt.  Andra drömmar är att vandra på Island eller utforska dom norska fjällen.

(vide syns tyvärr dåligt på bilden då han gömmer sig i mammas mage?)

ESKILSTUNAFAMILJEN

 

Familjen: Pappa Henrik 36 år, mamma Sara 35 år, storasyster Nelli 6 år och lillebror Laban 4 år.

Fritidsintressen: Familjen går på familjemulle varannan söndag, vilket är en höjdpunkt för alla. Vi älskar också att vara i skogen andra dagar i veckan, att bygga med lego och att krypa upp i soffan och läsa böcker. Barnen håller på med simning och ridning och mamma tar gärna en löprunda eller går till Friskis och tränar. Pappa Henrik har alltid många järn i elden. Just nu lägger han mest energi på Friluftsfrämjandet och discgolf, men han älskar även att fiska, cykla, paddla och sjunga.

Äventyrsdröm: Vi skulle gärna vilja resa genom norra Sverige och Norge och göra lite vandringar längs vägen hela familjen. Förnuftet säger ändå att behållningen blir större för barnen när de är lite äldre. Vänta är dock inte mamma Saras bästa gren, utan hon tycker att alla smarta idéer och bra lösningar ska testas på en gång. Likaså är det med norrlandsresan….när, när, när ska vi göra den?? Pappa Henrik är mer en förberedelsernas man som vill tänka färdigt först och ha planen klar in i minsta detalj innan den utförs.

Henrik jobbar på sin spontanitet och Sara jobbar på sitt tålamod. Kanske möts vi på halva vägen?

LÅNGSELFAMILJEN

 

Familjen: Hans 43, Sara 35 och Alfred 4 år

Fritidsintressen: Hans är en riktig skogsmänniska vars största intressen är jakt och fiske. Fisket uppskattar även Sara och Alfred och när möjlighet ges åker vi gärna ut på en sjö och fiskar tillsammans.

Äventyrsdröm: Att åka Island runt i några veckor och få utforska den både frodande och karga ön!

GÖTEBORGSFAMILJEN

Familjen: Joacim 35 år, Karolina 34 år, tvillingarna Klara och Sixten som snart fyller 7 år.

Fritidsintressen: Äta mat i skogen. Vi älskar att laga mat, särskilt när man är utomhus. Vi tar gärna med oss tältet eller en hängmatta så att man kan ta en tupplur efter all mat. Joacim cyklar och Karolina transportlöper och gör yoga. Barnen gillar att leta geocacher och att plocka svamp. Så fort vi får chansen drar vi iväg på en roadtrip. 

Äventyrsdröm: Vi drömmer om att en dag få uppleva Norges fina fjordar, upptäcka mer av bergen i Colorado  eller få se vackra norrsken i Norrland. Att få bada i en varm källa i Japan, ta en dusch i ett vattenfall eller att åka hundspann hade inte heller varit fel.

AMBASSADÖRER

Vill du bli vår nästa ambassadör eller familj?

Ansök här!

AMBASSADÖRER

Vill du bli vår nästa familj eller ambassadör?

Ansök här.