Denna soliga höstdag kommer vårt första blogginlägg

Välkomna in till oss!

Äntligen är hösten här och våra nya höstkläder har kommit. Det innebär att vi kan börja blogga om vår vardag som aktiv familj. Direkt efter jobb, skola och förskola snabbade vi oss att sätta på oss våra nya fina kläder och ta oss en sväng ut i skogen denna vackra soliga höstdag. Det gäller att vara effektiv om man ska hinna utnyttja dygnets ljusa timmar även på vardagarna. Hela familjen blir lugna i själen av en timmes utomhuslek innan matlagningen och på grund av den timmen flyter resten av kvällen på i harmoni.

Rönnbären var så vackra där de hängde på sin gren.

Vilka är vi då som har fått äran att skriva här i bloggen?

Vi består av två vuxna och två barn som är fulla av lust att vara ute i naturen och njuta av de olika årstiderna.

Pappa Henrik är ledare i Friluftsfrämjandet i Eskilstuna och han älskar att spela discgolf, fiska och vara ute i skogen. Han tar också gärna en långtur med cykeln och sjunger i kör, men om han själv får välja skulle han hålla på med tio aktiviteter till varje vecka. Det är bara tiden som saknas.

 

Mamma Sara älskar att träna. Det lättaste sättet att träna är att dra på joggingskorna och ta en runda i spåret och det gör hon också en del. Under vinterhalvåret blir det många pass på Friskis och Svettis där hon varvar kondition och styrka.

 

Storasyster Nelli, 6 år, som föddes med en CP-skada rider och simmar via habiliteringen varje vecka. Hon har precis börjat i förskoleklass där hon trivs som fisken i vattnet. Hon älskar djur (framförallt hästar och katten Timmy som bor hos mormor och morfar), musik (just nu är Magnus Uggla idolen) och att spela spel och pussla. Hon älskar även att titta på bowling.

 

Lillebror Laban, 4,5 år, simmar en gång i veckan på simskola. Han älskar att vara ute i naturen och är en riktig samlare. Han samlar på allt ifrån pinnar och kottar till dinosaurier och fickorna är alltid fulla med hans samlarobjekt. Han älskar också att titta på bowling och handboll.

Vad kommer vår blogg att handla om?

Vi vill visa er hur vi rent praktiskt får med hela vår funktionsvarierade familj på äventyr. Nelli fick en hjärnblödning vid födseln som gav henne en vänstersidig CP-skada. Hjärnskadan har också lett till epilepsi och synsvårigheter. Allt detta sammantaget gör henne trött och ofokuserad. Hon är gående, men vi väljer att låta henne sitta i sin rullstol (rulle) när vi ska vara i röriga miljöer där det är ett högt tempo, typ köpcentrum eller storstäder. I naturen har vi sällan bråttom utan alla anpassar sig efter Nellis takt. Skogen är dessutom den absolut bästa träningsarenan för hennes motorik. Ingenting är omöjligt, men det behövs extra förberedelser innan äventyren kan börja.

Vi vill också så klart ge er inspiration till att vara ute mer med era barn och visa att det inte behöver vara så komplicerat. Vi delar gärna med oss av goda råd och tips om fina familjestunder utomhus.

Vi hoppas att ni följer med oss under höstens och vinterns alla aktiviteter!