Vår eller inte – det är frågan!

Mars. Ena dagen är det 10 plusgrader och vårkänslor, skaljackor och gympaskor, andra dagen minusgrader och vinterkläder! Förskolan fylls med kläder för alla typer av eventualiteter och plötsligt kommer snön igen.

Isarna smälter och våren kommer ett steg närmare.

Sopade cykelbanor – ett vårtecken?

Eskilstuna kommun sopade cykelbanorna tidigare i veckan. Det kändes väldigt hoppingivande och drömmen om sommardäck på cykeln gjorde sig påmind. I tre dagar ska det snöa och vara kallt nu. Rent intellektuellt förstår jag att bara för att vi gick in i en vårmånad häromdagen betyder det inte att våren är här för att stanna. På Labans födelsedagskalas i mitten av mars förra året låg det stora mängder av snö på marken. När Laban föddes för sex år sedan var det 17 minusgrader så man kan inte ropa hej än!

Ljuset – ett vårtecken?

Det bästa med mars är ändå ljuset! Plötsligt kommer folk ut ur sina hem, hälsar glatt på alla de möter och Sverige vaknar till liv igen efter dvalan. Cykellyse är plötsligt knappt användbart och reflexvästarna har vi packat ner. Barnen har fått fram sina cyklar och leklusten är tillbaks. Lättare att gå upp, lättare att ta sig fram. Härligt!

Cykeltur för vissa och promenad för andra!

Vackra färger när ljuset åter tar fäste i vårt land!

Solbrillor och snödroppar – vårtecken?

Stark sol fordrar solbrillor på i sökandet efter vårblommor. Tussilago och snödroppar. De finns redan här i Eskilstuna och det måste ju betyda att det är nära nu! Låt dem inte frysa ihjäl, låt dem få stanna här!

Vår?

Vackra snödroppar.

Mars. En vårmånad, den första av tre. Det är nära nu! Nu befinner vi oss på rätt halva av året. Nu går vi mot sommartid och semester. Sex veckor till påsk och sen är det snart sommar.

Fodrad overall eller skal? Det blir lite varannan dag-användning på det!

Jag njuter i alla fall av de stunder av vårsol som jag kan få.

Våren är snart här, mina vänner!

 

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.