Trerätters middag på stormkök med @meraute

Lovisa Gradin, @meraute bjuder oss på en god trerättersmiddag ute i naturen. Hela menyn tillagas på ett stormkök.
Se video och instruktioner här!

 

Grillad aubergine med fetaost-salsa

Ingredienser:

2 personer

  • 1 aubergine
  • 2 tomater
  • 1/2 melon
  • 1 paket fetaost
  • Mynta och gräslök efter smak
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Förbered fetaost-salsan hemma genom att skära grönsakerna och fetaosten i små bitar. Tillsätt olivolja, mynta och gräslök. Krydda med salt och peppar. Skär aubergine i skivor och stek i olja. När de fått fin färg på båda sidorna så lägger man på fetaost-salsan. Servera!

 

Quesadillas

Ingredienser:

2 personer

  • 4 tortillabröd
  • 1 paket fryst mango
  • Svarta bönor
  • Fetaost
  • Picklad rödlök
  • Chipotle mayo
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Skär ett snitt i tortillabrödet från mitten och lägg chipotle mayo och bönor på en av delarna. På den andra placerar du mango och på det tredje bladspenat och fetaost. Slutligen lägger du på den picklade rödlöken. Vik tortillabrödet tre gånger och stek sedan på stormköket tills den fått en fin färg. Servera!

 

Rabarberpaj med glass

2 personer

  • 2 rabarber
  • 150 g smör
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • Kardemumma
  • Hallon
  • Kokosflakes
  • Flingsalt
  • Glass och bär till servering

Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma (förbered gärna detta hemma). Skär rabarbern i små bitar och stek i lite smör tills de blivit mjuka. Tillsätt smuldegen och resten av smöret och blanda runt. Stek tills pajen fått en fin färg. Servera med kokosflingor, lite flingsalt och valfria bär och glass.

 

Låt det smaka önskar Tuxer och Lovisa.

 

Följ @meraute för fler tips och recept på utomhusmatlagning!

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.