Tältnatt som inte riktigt blev som planerat..

En sen start men med ett mål i sikte

I vår familj är vi ofta ute i lite sista sekunden – likaså denna tältnatt. Vi körde en stranddag och begav oss hemåt för att fixa mat och packa först sent på eftermiddagen. Redan där kanske folk hade skippat det just denna dag men vi hade sagt till barnen att det skulle bli en tältnatt och var alla inställda på det.

Tältnatt vid en badplats med blått vackert vatten i grön omgivning

Hur fint låter inte det? John hade hört talas om den Blå Lagunen som skulle vara en superfin plats och där bekanta även tältat. Vi tänkte därför byta ut våra kända naturreservat mot denna plats för en tältnatt.

En dryg timmes bilfärd blev en timme till och mer därtill

Den konstgjorda sjön visade sig ligga drygt en timmes bilfärd hemifrån oss. Eftersom klockan blivit strax innan 20 innan vi närmade oss hann barnen fråga säkert 10 ggr om vi var framme snart. När vi äntligen rullade ner på grusvägen genom skogen och såg det fina vattnet möttes vi av en massa ungdomar. Flera var på väg därifrån efter en baddag men en hel del hängde kvar och firade sommarledigheten. Både jag och John kände oss ganska enade om att det inte kändes som någon lyckad plats att slå upp vårt tält på.

Den Blå Lagunen.

Vilda protester och löften om morgondagen

Barnen hade en annan åsikt och ville absolut tälta vid den Blå Lagunen. Vi sa att vi skulle kolla hur det såg ut i skogsområdet omkring och körde därför runt på småvägar. Men var vi än körde var det för kuperat eller för tätt med skog för att slå upp tältet. Vi googlade för att hitta områden hyfsat nära och sökte även på ställen med vindskydd. Det kom upp ett par leder men klockan var mycket och vi visste inte hur långt vi skulle behöva vandra och om det ens skulle vara ledigt.

Vad gör vi nu?

Nu hade vi kört runt i ytterligare en timme i närområdet utan framgång. Barnen hade fortfarande hoppet uppe men vårt började tryta. Vad gör vi? Åker hem och sover eller tar ett säkert kort och åker till Tyresta som vi känner till? Båda valen var drygt en timme bort oavsett. Barnen ville absolut tälta så vi började styra mot Tyresta. Efter ca 10 minuter såg vi en skylt om en badplats och tänkte att den kan vi ju kolla in.

En rofylld plats med med många plus

Badplatsen fick det bli. Stor gräsmatta och dessutom toaletter och gungor. Barnen var nöjda och det var bara till att lasta av bilen och gå en kort bit.

Platsen för vår tältnatt funnen

Killarna bär och sätter ihop tält.

Och Emilia gungar glatt under tiden.

Kvällsfika och fleecen åkte på.

När tältet var uppe och allt ordnat i tältet hade klockan blivit 22.30. Lite kvällsmat smakade gott innan vi gick ner till vattnet. Tanken hade varit kvällsbad men eftersom det blivit senare än planerat och myggen tittat fram skippade vi det. Vi tog en sväng ner till bryggorna och njöt av lugnet istället.

Kvällen avslutades med högläsning av Lassa Maja och efter det var vi ganska trötta allihop.

På morgonen vaknade vi 9.30 till folk som kommit för att bada och ha simskola utanför tältet. Det blev en tältnatt lite annorlunda än vi är vana vid men gott hade vi sovit. Barnen var snabbt på benen för att springa ut och gunga och plocka vildhallon bak tältet.

God morgon!

Blå himmel och blått vatten

Efter frukost packade vi ihop på en gång och en kort bilfärd senare var vi tillbaka vid den Blå Lagunen. Där vi njöt av solen och det blågröna vattnet resten av dagen.

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss – men bra blev det ändå=)

 

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.