Gustav och Elin väntar på tåget.

Tågluff i Europa

Planeringen är i full gång och har varit det länge nu. Ända sedan semestern tog slut i augusti har vi pratat och planerat, ändrat i planerna ett flertal gånger. Läst på, läst lite mer, letat på nätet, allt för att sommarens tågluff ska bli så bra om möjligt. Det börjar det närma sig, det är mindre än en månad kvar nu. Snart drar vi iväg på en efterlängtad semester i Europa.

 

Planering av vår tågluff

Det var så länge sedan att jag inte minns hur det började. Det enda jag vet är att vi satt ute, pratade om sommaren som varit, allt vi gjort och sett. Började lite smått prata om allt det vi inte hunnit med och som vi fortfarande ville göra. Så helt plötsligt började vi prata om tågluff. Förmodligen läste vi om tågluff i någon tidning och fastnade direkt.

Vi laddade ner diverse appar och började på en gång smida planer. Planer som sedan skulle ändras ett flertal gånger. Planeringen är väl halva resan sägs det, och så är det nog i alla fall hos oss.

 

1000 frågor och inga svar

Vart ska vi åka? Hur länge ska vi vara borta? Vilka platser vill vi se? Vad passar barnen? Hur långt räcker pengarna? Hur ska vi bo? Ska vi boka allt innan vi åker eller törs vi vara spontana? Hur tar vi oss från plats A till plats B? Nattåg eller dagtåg? Interrailkort eller inte? Det här och mycket annat har vi funderat fram och tillbaka på. Vi har inget svar än och kommer kanske aldrig att få svar på alla frågor, men det gör inte så mycket, för snart är vi på väg och det blir som det blir.

Linda planerar sommarens tågluff.

Att planera resan är halva nöjet.

Spontanitet eller planering?

Redan för någon månad sedan bokade vi färja från Nynäshamn till Gdansk. Det var ett stort steg efter all planering. Det kändes så spännande när det första steget väl var taget. Vi har sedan hunnit med att boka en del boenden via Airbnb. Planen är att stanna några dagar i Gdansk och sedan att åka ner till södra Polen och Zakopane innan storstäderna Krakow och Budapest. Efter det tar vi tåget till lite sol och bad i Kroatien. Sedan har vi inga direkta planer, inga bokade tåg eller boenden. Vi vill kunna vara spontana och ha det lite öppet men samtidigt är det väldigt skönt att ha en bokad resrutt.

 

Du följer väl med på vår resa här på bloggen? Har du tips på platser, boenden eller annat så tar vi tacksamt emot.

Gustav och Elin på väg till Dalarna.

En tur till Dalarna för att träna inför sommaren.

 

Gustav och Elin väntar på tåget.

Byte i Uppsala. Sedan vidare mot Dalarna.

Du kanske också gillar

En kommentar

  • Mamma/Ewa 2018-06-07  

    Ska bli så spännande att följa Er ? hoppas det blir många uppdateringar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.