Vi äter glass i Sunnanå hamn.

Stugan – på en ö i Vänern

Efter en lång bilresa som ändå gick över förväntan så rullade vi strax efter klockan 21 äntligen ner till viken där båten står parkerad. Alla var vi förväntansfulla inför att åter komma ut till en av våra favoritplatser, stugan.

Gustav i båten.

På väg ut till stugan för att fira in våren.

 

På en liten ö i Vänern, ligger en liten röd stuga, den så kallade stugan. En plats för avkoppling och återhämtning men även lek, bus och massor av aktiviteter.

månen lyser

Fullmåne på en spegelblank sjö.

 

Sjön låg spegelblank och det var fullmåne. Efter några försök startade snurran och vi kunde puttra ut till ön. Det var mörkt och kyligt när vi kom ut. Vi tände massor av ljus och en brasa i den öppna spisen. Värmen steg sakta. Barnen var glada att äntligen vara tillbaka och det tog inte lång tid innan de kände sig som hemma, trots att det var över åtta månader sedan vi var i stugan sist.

 

Aktiviteter kring stugan

Gustav och Erik har utforskat på ön. För varje år som vi är i stugan så upptäcker barnen mer och mer att göra, de blir större och törs ta sig an nya saker. Den här gången prövade Gustav att gå ett varv runt ön så nära vattnet det bara gick och eftersom det är väldigt lågt vatten i Vänern så gick det att gå ute i vassen. Han hittade en skreva i berget att sitta i och ett bra ställe att gömma sig på. Så hela familjen blev sedan beordrade ut på kurragömma.

Vid stugan finns massor av spännande att utforska.

 

Vid stugan har Gustav hittat ett perfekt gömställe.

Bästa gömstället för kurragömma.

 

Något av det som Gustav tycker är allra roligast just nu när vi är vid stugan är att skjuta luftgevär. Det är pappa Erik inte sen att hjälpa till med. Han gillar nämligen också att skjuta luftgevär väldigt mycket. Det finns ett riktigt gammalt gevär som är lätt att skjuta med. Det har gått varmt dessa dagar.

Vid stugan får Gustav skjuta luftgevär.

Det gäller att koncentrera sig när man skjuter luftgevär.

 

Elin gungar.

Favoritplatsen för Elin är gungan.

Kan du gå på lina?

För flera år sedan när vi besökt vildmarksmässan (numera explore) testade vi att gå på lina. Det var kul men ruggigt svårt. Vi köpte i alla fall med oss en egen lina hem och den brukar alltid få följa med när vi åker till stugan. Vill du köpa en egen så har vi köpt våran här. Det är bra balansträning och barnen älskar att gå på lina, men behöver en hand att hålla i. Det är en rolig aktivitet och när vi har besök brukar alla testa linan, både vuxna och barn.

 

 

Grillpremiär

Då det bjöds på väldigt fint väder under helgen passade vi så klart på att grilla. På lunchen har solen precis hunnit runt till baksidan av stugan och det går att sitta där och njuta av nygrillade hamburgare, måsarnas skrik och att solen skiner i ansiktet och verkligen börjar värma igen.

Här ska det grillas hamburgare.

Utelunch i solen på baksidan av stugan.

 

Lekpark och glass

Då vi inte har något dricksvatten indraget i stugan så behöver vi åka och hämta det i stora dunkar med jämna mellanrum. Det finns en hamn, Sunnanå hamn, inte långt ifrån stugan. I hamnen finns också ett gammalt fint hamnmagasin som fungerar som glasskiosk och som även säljer en del annat så som mat och kläder. I hamnen finns även en lekpark, den uppskattas av barnen och de åker alltid med till Sunnanå när någon ska hämta vatten. De vet att de då får de äta glass och leka i lekparken.

 

På väg till Sunnanå hamn.

Elin leker i lekparken

I lekparken i Sunnanå hamn.

 

Vi äter glass i Sunnanå hamn.

Vi äter glass i Sunnanå hamn.

 

Sedan är allt ljus borta

Kvällarna brukar vara helt fantastiska vid stugan sommartid. Vi sitter nästan alltid på baksidan. Sjön lägger sig spegelblank och vi tar ett glas vin. Vi ser hur solen sakta går ner i vassen och sedan är allt ljus borta.

Solen går ner

Solnedgång – Sommaren 2017.

I slutet av april är luften ännu kall och fuktig och vi valde att sitta inne på middagarna, men det är mysigt det också. En kväll provade barnen att grilla marshmallows i öppna spisen innan de varvade ner framför TV:n. I stugan har vi bara SVT och TV4. Barnen tittar på barnkanalen och är nöjda med att titta på det som visas.

 

Barnen grillar marshmallow inne.

Barnen grillar marshmallow.

 

Elin äter nygrillad marshmallow.

Mums med nygrillade marshmallow.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.