Sportlovet i Dalarna

Sportlovet är över. Men istället för att börja tänka på vardag och rutiner igen så blickar vi bakåt och minns de dagar som vi just haft. Utelek, pulkaåkning, trampolinpark och slalom.

Då snön är i princip borta här i Knivsta och vi inte kände oss riktigt klara med vintern än så passade vi på att åka till släkten i Dalarna under sportlovet. Där var det betydligt mera snö.

 

Kojbygge och utelunch

Då temperaturen pendlat kring nollan ett par dagar så var det ett ganska hårt lager snö att ta sig igenom när snökojebygge stod på agendan. Efter lite slit så kom vi dock igenom och den mjuka snön innanför var sedan inget problem. Vi grävde och lekte och kojan som från början bara var en tunnel växte fram som ett stort rum där hela familjen fick plats. En riktigt rolig förmiddag i snön.

Vi passade även på att fixa lunch ute. Grillade korv och värmde på pizzaresterna från dagen innan. Medan farmor fixade med saft och tillbehör till korven så grävde Gustav och farfar en solgrop där lunchen sedan serverades.

Familjen i snön

Men en så här stor snöhög kan man ju inte låta bli att bygga lite gångar i snön.

matlagning pågår.

Näräventyr med matlagning och solgrop på tomten.

Alla äter.

Härligt och gott med lunch ute efter en förmiddag i snön.

Pulka

Pulkaåkning på kullen.

 

Slalom i Romme

En fantastisk dag där solen strålade från en klarblå himmel passade vi på att åka slalom i Romme med min syster och hennes familj. Tog ett åk i knappliften för att känna på snön innan vi tog sittliften till toppen. Ett åk och sedan var det kalla tår och tomt i magen på barnen. Som tur var hade någon laddat och tänt grillarna och korv med bröd kunde serveras inom 15 minuter. Sedan var alla peppade på mera åkning och utforskande av nya liftar och längre backar.

lunchpaus

Lunch i backen ger ny energi till eftermiddagsåken.

I Liften

På väg mot toppen.

After Ski efter en dag i backen.

Trampolinparken Yoump i Borlänge

Att åka till en trampolinpark under sportlovet när alla är lediga kan ju vara ett av de sämsta beslut man kan ta. Provade det på jullovet. Men att åka till en trampolinpark i Borlänge när vi har sportlov, men Dalarna inte har, var ju en toppenbra idé. Det var vi och en handfull andra barn där. Hur lugnt som helst och inte kö till något. 1 timme flöt på hur bra som helst och alla var supernöjda efteråt.

 

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.