Spontant vandringsäventyr i badtofflor

På jakt efter nya äventyr

Efter en dag på stranden satt pappa John och läste och letade tips på nya platser att besöka. Han kom ut till oss vid poolen och sa att han hittat en fin vandringsleden 20 minuter bort med bil. När han berättade att man vandrar upp längs floden Río Chillar och även kommer att gå i floden blev vi alla nyfikna. Trots att klockan var efter 15 gjorde vi oss redo för en spontantripp.

Sena kvällar och långa sovmorgnar

När vi är på semester njuter vi av att slippa stressen på mornarna. Vi sover alla i familjen länge, gärna till kl 9 även hemma i vardagen. Men det funkar ju tyvärr inte alltid med jobb och förskola. På semester däremot, då tar vi ut svängarna. Det blir sena kvällar och långa sovmornar. Barnen tar gärna en liten siesta i bilen också, om vi åker bil under dagen. Så blev det även under bilfärden till Nerja där floden och vandringen skulle börja.

promenad mot floden

Småtrött tjej fick bäras ut ur bilen då hon hade tvärdäckat.

framme vid floden

Men när vi kom fram till vandringsledens start var hon snabbt på benen. Redo att kliva i floden med sina badtofflor.

Från stenig grusväg till kristallklart vatten – badtofflor som bästa vandringsskor

Vandringsleden började vid något som såg ut att vara en grusväg med ett vattendrag längs sidan. Barnen drogs såklart direkt till vattnet. De gick försiktigt i med sina badtofflor och märkte snabbt att det var lite drag i vattnet som drog med sig t.ex. lätta pinnar.

en kotte och stenar samlas längs vägen

Längs vägen hittade Emilia en stor kotte och Theo började samla på de kritvita stenarna.

Det var en ganska låg promenad innan floden blev bredare och tätare av grönska. Men vi visste inte hur vackert det skulle sluta så vi njöt och tyckte det vi passerade var härligt.

promenad i floden med badtofflor på

Längs vägen gick vi mellan stora bergsväggar och kunde se delar av Nerjas grottor sticka ut. Grottorna, Cueva de Nerja är också en rolig upplevelse om man befinner sig i närheten av Nerja. Theo pratar fortfarande om stalagmiter och stalaktiter sedan han var där första gången.

Det blev bara vackrare och vackrare ju längre upp vi kom. Det blev mer och mer vatten och det var väldigt skönt eftersom solen var stark även fast klockan började närma sig 17. Vi hade inte tagit på oss några gympaskor eftersom vi visste att det skulle bli en blöt tur. Badtofflor var verkligen perfekta vandringsskor denna gång.

Vattenfall och naturliga vattenpooler

När barnen började fråga om fika kom vi lägligt nog fram till första vattenfallet. Kläderna åkte av och badkläder på. Vi svalkade oss ordentligt och fick av det ny energi att fortsätta en bit till innan fika. Min och Johns plan var att ta fikat strax innan vi skulle vända tillbaka.

Dags för svalkande duschar i sprutande vatten.

Det märks vem som är familjens linslus va?

Floden bildade bitvis pooler med kristallklart vatten.

I hopp om att stocken skulle flyta med som en båt.

Efter en knapp halvtimme till blev det fikastopp. Eftersom detta blev en spontantur och inget var förberett var det vi hade med oss vatten, juice och mariekex. Det var dock ingen som klagade på utbudet utan vi njöt av kex i lugnet till ljudet av vattnets porlande.

Eftersom det blev djupare med vatten och en del stenar kunde vara lite hala blev det lägligt att skaffa vandringspinnar. Barnen fick leta upp varsin liggande bambupinne som vi sedan bröt till lite mindre. Det gav ny energi och de fortsatte glatt. Vi träffade på en hel del folk. Både turister och spanjorer tar sig upp för floden för att vandra men också för att bada i en svalare miljö med kristallklart vatten.

Efter dryga 3 km bestämde vi oss för att vända hemåt för att hinna handla och laga middag. Man gick samma väg tillbaka men såg ändå något nytt för varje bit.

Kaktusar och andra fina blommor dök upp längs floden.

Strax efter 19 var vi tillbaka vid bilen nöjda över dagens vandring och glada över att ha hittat en ny pärla. Ria Chillar som floden heter kommer vi absolut att besöka igen. Då laddar vi upp med matsäck och ger oss ut tidigare så vi har hela dagen på oss.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.