Småbarnsliv

Boden är en ganska liten stad med ca 30000 invånare. Den ligger i Norrbotten, ungefär fem mil från kusten och dess storebror Luleå. Innan vi fick barn tänkte vi nog ofta att ”det händer ju aldrig nåt i den här stan”. Och visst, nattlivet är väl varken särskilt spännande eller omväxlande. Men nu med två små barn, ser man helt plötsligt med nya ögon på sin hembygd. Det ordnas så mycket i det lilla som vi aldrig tidigare skulle ha tänkt att uppskatta. Som sagoläsning på biblioteket. Eller sångsamlingar i stadsparken under sommaren. Eller att ishallen ända från september är öppen för allmänheten flera dagar i veckan. Och inte minst alla dessa fantastiska lekparker som finns över hela kommunen. En fin gunga och en rutschkana, sen är vi sysselsatta en hel eftermiddag.

IMG_6651

IMG_6642

IMG_6633

Nu är vi mitten av oktober och vid det här laget brukar första snön ha kommit hos oss. Men september och första halvan av oktober har varit ovanligt varma. Det har varit helt makalöst väder, vi har haft så många klara och soliga dagar. Det har onekligen varit en bra tid att vara föräldraledig. Det har blivit många promenader och utflykter.

IMG_6605 IMG_6537 IMG_6522IMG_6608

Nu börjar det dock vara kallare på nätterna, och på morgnarna är gräset och träden fulla av rimfrost. Så blir det nu bara lite nederbörd så är nog de där första snöänglarna inte långt borta.

 

Hälsningar från Boden

 

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.