Skidpremiär för den här vintern

Kön till stolliften ringlar sig lång, trots att klockan bara är kvart över nio på morgonen. Vi har precis anlänt till Romme alpin för en dag i slalombacken. Då barnen inte åkt särskilt mycket skidor så börjar vi i barnbacken, men med siktet inställt på toppen innan dagen är slut.

 

Säsongspremiär på skidor

Rullbandet får en chans men båda barnen inser att de är duktigare än så. Knappliften känns dock lite läskigt för Elin som tar hjälp av pappas ben de först vändorna upp. Men med lite pepp och några grymma åk i backen blir hon tuffare och tuffare och tar sedan mod till sig och åker själv. Det går hur bra som helst. Kusinerna dyker också upp och åker några åk med oss innan det blir dags för lunch. Grillad korv och varm choklad finns i matsäcken idag. Grillarna är redan tänka så det går snabbt att fylla på med ny energi. Det blir några vändor i pulkabacken innan vi tar skidorna och glider ner mot kön till Solklinten express, stolliften mot toppen.

Gustav och Elin i barnbacken.

Erik, Elin och Gustav i liften.

Knappliften upp och backen Lisas Hage ner.

 

Stolslift till toppen utan skidor

Gustav tappar båda skidorna när vi stiger på då det blir lite rörigt och trångt, panik uppstår, men löser sig på bästa sätt. Gänget i liften bakom oss får med sig skidorna upp och väl på toppen får vi dem och alla är glada igen. Erik letar upp bästa vägen ner, det går att åka grön pist hela vägen från toppen till dalen. Det är skönt att få lite längre åk även om det inte lutar mer än i barnbackarna.

Gustav på toppen med sina skidor.

Skidorna kom till toppen och vi kunde åka ner som planerat.

 

Elin och Linda

Glada efter att ha åkt hela vägen från toppen.

 

Vill du läsa mer om utförsåkning eller få tips på bra backar för barnfamiljen så skriver Eskilstunafamiljen om sin tur till Branäs här.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.