Skåne bjöd på gula rapsfält, första doppet och glass i stora lass

Gula rapsfält – en symbol för Skåne

För mig, mamma Ingrid, som vuxit upp på landet i Skåne, finns där inte mycket vackrare än ett stort gult rapsfält. Jag har starka sommarminnen sen barndomen då vi lekte kurragömma på fälten. Fälten kändes oändliga och man kunde verkligen gå vilse. Vi lärde oss hitta med hjälp av traktorspåren och kunde vara ute i timmar.

Symbol för Skåne

Sommartider i Skåne

Somrarna i Skåne är fortfarande svårslagna. Förutom att vi åker ner vid högtider och helger då och då tillbringar vi veckor av sommaren hos mormor och morfar. De senaste åren har även helgerna i maj varit helt underbara. En sådan helg fick vi även nu.

Denna helg var det mormors födelsedag och vi åkte ner redan torsdag kväll. Vi bilar ofta ner sent på kvällarna för att resan inte ska kännas så lång för barnen som kan sova. Vi kom fram före midnatt och hann lägga oss innan klockan slog mormors födelsedag.

Efter frukost och grattis på sängen spenderade vi fredagen ute. Lek i trädgården. Mys med grannens katt. Fotboll och kull. Barnen klättra i träden och hjälpte till att hissa flaggan.

Glad tjej i trädgården

Barnen spelar fotboll

Mot kvällen blev det en cykeltur längs grusvägarna.

Emilia springer dock fortfarande hellre än att cykla.

Solen sken i dagarna tre och vi fortsatte njuta av lugnet runt gården.

Vissa blir lyckliga av att hitta blommade maskrosor. Vissa blir lyckliga av att upptäcka att det odlas jordgubbar i bakgrunden=)

Kvällsmys med katten som så fint blev nerbäddad. Han flyttade till oss över helgen.

Lillasyster stod för sång och pianoklinkande.

Eftersökt tårta

Tårtdags! Som ni kanske förstått så är jag, mamma Ingrid, den stora gottegrisen i Stockholmsfamiljen. Men när det kommer till tårta är det egentligen bara en som jag verkligen älskar. Typiskt nog har jag nästan fått leta ihjäl mig efter den i Stockholm, utan resultat. Hur kan man inte göra Williamtårta?! Hur gott är det inte med pärongrädde och smak av piggelin? Är det någon som vet ställe i Stockholm som gör denna tårta så tipsa gärna!

Kvällspromenad och mysig egentid med vår stora kille.

Åhus Glass & Åhus Strand

Sista dagen var kommen och Åhus lockade. Det är i Åhus vi spenderar större delen av somrarna i Skåne. Förutom stranden är det bästa med Åhus glassen. När jag var liten hette den just Åhus Glass men har senare bytt namn till Ottoglass. Vad är så speciellt med den kan man undra? Jo, förutom att den är supergod får man såå mycket glass. Den serveras dessutom i nygräddade strutar som görs i glasskiosken. I söndags kom vi dit i rättan tid, nämligen precis före lunch. Det innebar att vi bara behövde köa i 5 min. Ibland står man nämligen i kö i över 30 min, men det är så värt det!

Ottoglass

Här har vi 3 kulor glass i en strut. Visst ser det gott ut?

På väg mot stranden stannade vi till vid utegymmet som pappa John använder flitigt på sommaren. Barnen vill som vanligt träna de också. Precis som på Tips på träning med barn finns det flera övningar man kan göra ihop.

Sand mellan tårna

Nere vid stranden var det en del folk. Det känns alltid lite konstigt första stranddagen tycker jag. Som att man är lite tidigt ute. Men när badkläderna åkte på barnen kändes det helt rätt. John och Theo hade på sig sina nya Seal shorts från Tuxer. De var både snygga och sköna. Innan det blev baddags stod John på händer och barnen var inte sena med att försöka. Jag har slutat försöka=) Jag satt istället med fötterna i den mjuka sanden. Det är något visst med den mjuka sanden. Även om vi reser mycket är det sällan vi kommer till så mjuk och finkornig sandstrand som hemma i Åhus.

Självklart ville barnen bada och John var inte sen på det han heller. Vattnen var mycket varmare än förväntat  så det var ju himla synd att jag glömt badkläder;)

Innan vi lämnade Skåne för denna gång blev det en obligatoriskt fika. Nämligen hos min farmor, gammelfarmor Karin. I min pappas familj är det viktigt med fika och hjärtat av det är min farmor. Hon älskar att baka och har alltid en korg hembakat och hemmagjord saft som väntar.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.