rabarber, sötsyrlig sötsak

Rabarber – en syrlig sötsak med bus i blicken

Nu är försommaren här och med den rabarbern. Vilket föranleder att vi njuter av årets första paj! Snart kommer det ett till alternativ. Detta beror på att mamma Elin letar fram ett gammalt barndomsminne och överraskar barnen med ett helt nytt sätt att njuta av rabarber… Hur är det, brukar ni äta sockerdoppad rabarber?

 

rabarber, söt och sur

 

Syrlig sötsak

Vad är det då? Jo, det är sååå enkelt. Inte nyttigt… Men ibland ska livet levas och socker avnjutas!

Ta färsk rabarber direkt från landet och dela sedan till mindre mumsbitar. Mormor tipsar om att använda en sax och det funkar finfint!

 

rabarber. kul nöje

rabarber

 

Ta fram sockerskålen. Och doppa. Snudd på rulla bitarna i detta vita lyxknaster.

 

doppa rabarber i socker

rabarber, socker

 

Stoppa in i munnen och överraskas.

Ett helt nytt sätt att njuta av rabarber överraskar.

Smaksensationen som uppstår mellan det riktigt syrliga och det riktigt söta överraskar.

 

 

Ett barndomsminne är skapat <3

Dessutom bjuder de fantastiska bladen upp kreativiteten, allt från att vara hatt till att undersöka dess fascinerande former...

Glädje, skratt och bus i blicken – vilken start på sommaren!

 

Ett smakminne av solvarm rabarber doppad i socker.

Länk till Rabarberskola!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • BilligaRecept 2019-06-05  

    Bästa rabarber, så gott! Och om ungarna tycker att det är svårt med de råa så går det ju bra att släng i blåbärspajen. Det blir väldigt gott.

  • Andreas Junzell 2019-06-11  

    Så sant, paj funkar alltid!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.