På äventyr i Spanien – första turen gick mot toppen

Spanien – ett återkommande resmål

Spanien är lite som vårt tredje hem. Jag, mamma Ingrid flyttade till Malaga för att plugga efter studenten och har sedan dess inte kunnat hålla mig därifrån. När mina föräldrar sen köpte hus lockade det dit oss alla. Vi älskar att sola, bada och bara vara. Men vi älskar också att ge oss ut på nya äventyr.

Vem vill gå på upptäcksfärd?

Den frågan ställer vi ofta till barnen och har sällan fått ett nej. Likaså denna gång. På med träningsskor och ner för branta backen. Vi bor nämligen uppe på ett berg och måste börja med att gå ner för en brant backe för att komma vidare.

Barnen springer redo för äventyr

“Beringostranden”, Borgen, Djungeltrappan och Ormvägen

Barnen har hittat en favoritrunda som de ville gå även denna gång. Det är en promenad på 5 km där barnen döpt en del ställen man passerar. De skapar små äventyr längs vägen och pratar ofta om den promenaden även hemma i Sverige.

Efter att ha gått en bit på trottoar längs stranden kommer man till första stoppet. Där är det bergsklättring på schemat. Att klättra är barnens favorit och vi låter dem köra på så länge vi är nära. Är ni inte rädda att de trillar och skadar sig? får vi höra ofta. Självklart finns den rädslan men vi har valt att låta dem testa och ibland även utmana sig själva när det börjar bli svårt.

Musselstopp och spännande hus

Vidare går promenaden mot ”Beringostranden” som är barnens spanska översättning på nudiststrand. Det är nämligen från den som djungeltrappan börjar. Efter bergsklättringen kommer först en annan strand. Denna gången lockade vågorna oss till att klättra på stenar i vattnet och vi upptäckte då massor av musslor.

Spännande att de satt fast på stenarna.

Spännande är även huset som barnen bestämt tror varit ett fängelse. Detta p.g.a galler och stenar för fönsterna.

Borgen är kvar!

Till Theos stora glädje var stenbygget sen förra året kvar. Detta är tredje gången han går denna rundan och varenda gång har det blivit ett långt stopp för att bygga på borgen. Även denna gång letade vi passande stenar och fortsatta bygga. Vi upptäckte även en kvarglömd hatt och barnens tankar var att någon kanske faktiskt bott i borgen?

Glittrande stenar var ju extra fint såklart.

Här hade han kunnat sitta länge länge.. Men lillasyster ville högre upp.

En taggad lillasyster

Äntligen var vi framme vid djungeltrappan. Emilias favorit. Jag vet inte var hon får sin energi och styrka ifrån men hon tar sig upp för denna trappa bra mycket snabbare än vi andra.

Trappan är tidvis väldigt brant och har höga trappsteg. Jag kan tycka det är lite läskigt att titta bakåt när man är högt upp. Men hittar man ett stabilt läge att vända sig i så är det så vackert.

Läskigt ojämna trappsteg.

En som tar det lugnt och granskar det han stöter på.

Någon har markerat 200 ungefär halvvägs upp, så vi gissar på att det är ca 400 trappsteg från stranden till toppen. Väl uppe behövde iallafall jag lite vattenpaus. Emilia fortsatte springa upp för sista backarna innan vi nådde toppen och vägen neråt.

Utsikten från ett av husen längs gatan.

Serpentinvägar och vackra blommor

När vi nått toppen var det dags att ta ormvägen ner. Vägarna slingrar sig verkligen som en orm hela vägen ner till stranden. Dit måste vi gå för att sedan kunna ta backen upp till vårt hus. Från toppen kan vi se huset långt där borta på andra toppen.

Här är vi halvvägs på vårt äventyr och ska hem till ett av husen nästan högst upp på andra sidan.

Emilia fortsätter springa.

Sista rycket blev vår backe hem. Kan säga att pappa John är glad att barnvagnstiden är förbi:) Det har blivit många svettiga promenader upp för denna genom åren.

Sista rycket.

Efter 3 timmar hade vi tagit oss rundan runt. Ett svalkade dopp i poolen passade då bra innan det var dags för grillkväll.

Pappa John är familjens grillmästare.

Naturen – vår bästa lekplats

Dagens äventyr gav oss inga nya vandringsspår men nya fina minnen. Dagar som denna blir man påmind om att man inte behöver ta sig långt för att hitta saker som sysselsätter både barn och vuxna. Naturen är en fantastisk lekplats för oss alla.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.