Överlevnadsguide / Packlista

Efter flera år som småbarnsföräldrar borde man ha varit tillräckligt skillad för att inte gå på de värsta minorna vid de här laget. Men fortfarande händer det att vi glömmer kaffet på köksbordet eller att, gud förbjude, våtservetter lämnas i fel väska. Så här kommer en överlevnadsguide för er alla men minst lika mycket för oss själva. Slarvpottor trots mångårig erfarenhet och tvillingförälders-kompetens till trots. Detta är de basgrejer som måste tryckas ner i ryggsäcken innan äventyret kan inledas!

Några nötter. Oumbärligt när energin börjar ta slut.

Packlista

  • Vatten. Ofta mer än du tror. Tungt, vi vet, men så värt det. Gärna även en extraflaska i bilen också.
  • Våtservetter. Nästan mer livsviktigt än vatten. Så användbart till typ allt. MacGuyver hade lätt kunnat bygga en flotte med bara våtservetter.
  • Kaffe. Viktigt. Oavsett om du kör kokkaffe, frystorkat eller något blask i termos så är dropparna guld värda när man är trött och kall.
  • Något sött. Torkade aprikoser, choklad, nötter, kakor, kex eller druvsocker. Allt så som kan motverka trötta ben och sloknande mungipor.
  • Plåster. För skoskav eller osynliga sår som tydligen gör “jääääätteont” utan ett plåster med minoner på.
  • Extra strumpor. Rätt fiffigt att ha, för om man har oturen att lämna dom hemma så garanterar jag att första stegen utanför bilen går rakt ner i skogens djupaste pöl.

Har vi glömt något? Ge oss gärna dina bästa tips på vad du tycker är viktigast att ta med sig ut på äventyret!

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.