Nyvunnen hatkärlek… Om att inte gilla längdskidåkning…

En klassisk skåning, så går det att beskriva pappa Andreas. Som barn styrde familjen kosan norröver för en vecka i slalombackarna någon gång per år. Längdskidor var endast något som kunde ses på TV-sporten under vinterhalvåret… När så Elin började dra upp en nyvunnen kärlek till stugan i Härjedalen så var Andreas sikte inställt på dagar i slalombackarna. Och så var det. I ett tiotal år nu så har det varit slalom och sedan snowboard som gällt för Andreas.

andreas agnes slalom groupie nyvunnen

Nöjd och glad.

Segare och segare att ta sig iväg till backarna allt eftersom familjen utökats. Så för några år sedan så började barnen åka längdskidor. Och njuter av det. En nyvunnen kärlek till längdskidåkningen.

irma diagonal

Plötsligt så var det ett faktum. Pappan behövde börja åka längdskidor. Det var inte kul. Inte första gången, inte första året. Men sakta har känslan smugit sig på. En nyvunnen hatkärlek till längdskidåkningen.

andreas pilgrimsloppet nyvunnen

andreas selfie

 

Förra året investerades det i egna pjäxor, fortfarande på lånade gamla skidor. Fortfarande med syfte att åka med familjen. Åka på tur med fru och barn.

 

familjen längdskidor 2 familjen kväll

 

En nyvunnen känsla för fjället

I år hyrdes det ett eget set. Fortfarande med syfte att åka med familjen… (här kan ni läsa om längdåkning med barnen).

Familjen har dock ändrats lite, förutsättningarna har förändrats med en viljestark treåring som gärna vill men som kanske inte orkar så långa turer än.

 

andreas salle längdskidor

Men så blev det en tur med en dotter som har rejält pannben, en mil tillsammans. Och sen någon egen tur. Så var den där. En nyvunnen känsla för fjället, att vara på tur.

 

Så sitter pappan där i underställ på altanen. Med ett lyckligt flin och svettigt ansikte. En riktigt bra tur, 8 tunga (var ett par centimeter nysnö) men ändå härliga kilometrar som skapade känslan. Träningsglädjen. Rörelseglädjen. Lite smått häftigt att uppleva igen som 40-åring!

 

andreas helt slut

 

andreas elin pilgrimsloppe

En galen utmaning från kompisarna som pikade att kallar vi oss för aktiv familj bör vi hänga med på Pilgrimsloppet i Lofsdalen på påskdagen – ungefär två mil längre än vad som någonsin åkts tidigare… Båda kom i mål och vi kom inte sist (bara nästan…)

 

Idag är sista dagen på säsongen. Veckan har bjudit på välpistade spår, vackra skattkammarglittrande fjällvidder och värmande vårsol. Känslan nu hos denna klassiska skåning är att det finns en längtan efter nästa säsong!

 

irma motljus

Eller går det att förlänga den här…? Vill ha mer!!!!

familjen fika längdskidor

”jag tar tillbaka allt jag sagt om längd, det är ju hur bra som helst!”

Du kanske också gillar

En kommentar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.