Nya spännande aktiviteter

Att kasta sig ut och testa något som man aldrig har gjort förut är både spännande och lite läskigt. Den här våren har Gustav på eget initiativ tagit sig an flera nya och roliga aktiviteter: snowboard, cykling i skogen och inlines. Från de första stapplande stegen till lyckan att klara något och vara stolt över det.

 

Slalom och snowboard

På påsklovet var vi i Dalarna och åkte skidor. Barnen har fått egna slalomskidor och pjäxor i år. Mamma Linda plockade fram sin gamla snowboardutrustning och dammade av den för första gången sedan barnen kom in i bilden. Även pappa Erik har kvar skidorna sedan tiden innan barnen.

Barnen testade slalom för första gången förra vintern och tyckte det var kul, men svårt. Då sprang vi vuxna bredvid upp och ner i barnbacken. I år lärde de sig mer och mer och tog klivet upp i lite längre backar vilket resulterade i att vi vuxna också kunde åka lite. Efter några dagar tjatade Gustav till sig att få prova snowboard. Det gick ju bra. Han var nöjd och stolt över att klara både liften upp och backen ner, inte bara en gång.

Gustav på väg upp i liften.

Det här med snowboard var kul.

Aktiviteter under våren

Cykla i skogen

Den här våren har också cyklandet blivit ett stort intresse för Gustav. Från att förra året välja att gå till skolan istället för att cykla trots att vi andra cyklade. Till att i vår cykla, hela tiden, överallt. Vi har också varit iväg till mountainbike-banan i Knivsta ett flertal gånger på Gustavs initiativ.

Gustav på cykelbanan i Knivsta.

Cykelbanan ger utmaningar för alla.

 

Med ett leende på läpparna

En dag fick han för sig att testa inlines. Han hade sett mina gamla som bara stod i garaget. Han ville testa och vi plockade fram dem. Två storlekar för stora, men vi spände åt dem och han åkte fram och tillbaka på innergården. Redan nästa morgon, innan vi ens hunnit få undan frukosten skulle han ut och öva. Körde cykelvägen utanför huset fram och tillbaka flera gånger. Det gick inte snabbt men han tyckte det var roligt och gjorde små framsteg.

Och så i veckan var vi ner till den nya cykelbanan som äntligen öppnat. Ny svart asfalt, inga backar och vinden i ryggen. Perfekta förhållanden. Två kilometer med ett leende på läpparna hela vägen.

 

Gustav kör inlines.

Han bara rullar fram…

 

Gustav testkör nya cykelvägen.

Test av nya cykelbanan i Knivsta.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.