Njutning och utmaningar under ledarveckans sista dagar

I Idre finns det otroligt fina vattendrag och sjöar som vi gärna ville ta del av när vi var där.

Fiske i Dalälven

Papporna och Hussein åkte en kväll på fisketur i Dalälven och fick en del napp, men även mängder av myggbett. Det hade varit massor med mygg! Det häftiga när man kommer en liten bit norrut är ljuset. Skymningen infinner sig nästan aldrig och när de kom hem vid halv tolv-tiden kunde vi mammor som njöt på balkongen inte tro att klockan var så mycket.

Så vacker miljö att vistas i.

Henrik var den som fick fisk under den här kvällen.

En abborre på kroken.

Paddlingstur i Burusjön

Papporna gjorde också en njutningstur med kanot på Burusjön som Friluftsfrämjandet anordnade. De skulle paddla en och en i kanoterna och det var en utmaning. Det var väldigt svårt att hålla kurs rakt fram när man sitter ensam på knä och paddlar. En intressant och häftig upplevelse för dem som ändå paddlat en del i sina dar. Tyvärr hade de inte tid att fota under njutningsturen.

Bad och lunch vid Fjätfallet

Sista dagen hade vi fått rekommenderat att åka till Fjätfallet. Vi packade ner lite lunch och eftersom det varit total eldningsförbud under hela veckan har vi fått lov att tänka om kring maten. Favoriten blev då fajitas med kyckling, äpple, grönsaker och mangoraja i tacobröd som lindades in i foliepaket. Därefter åkte vi ca en halvtimme bort på småvägar. Vi kunde parkera nära fallet och det passade Nelli väldigt bra. Vattenfallet var otroligt fint och även skapligt badvänligt. Det var en häftig miljö som uppenbarade sig i skogen och det porlade sådär rofyllt som vattenfall kan göra.

Ett vattenfall i platåer.

Killarna äter lunch med magisk utsikt!

Hussein på en sten mitt ute i vattnet.

Mountainbike – kul och utmanande

Vi fick också testa på att köra mountainbike både i en träningsbana och nerför skidbackarna. En jättekul aktivitet som gav mersmak!

Här testar jag cykelns kvaliteter.

Hussein vågade hoppa i träningsbanan.

Här susar Henrik nerför skidbacken.

Vi hyrde en cykel till Laban med hopp om att han skulle motiveras att lära sig cykla. Efter två varv runt lekplatsen deklarerade han att det var roligare att leka än att cykla. Det var bara att lämna tillbaks cykeln igen. Nästa år kanske?

Nu har vi lämnat Idre med känslan av att vi har mycket mer att se och upptäcka. Idre är vi inte färdiga med än.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.