När utmaningarna blir lagom stora

Det är alltid svårt att veta vilka aktiviteter som passar Nelli och vilka som vi måste stötta henne i och vilka som blir för stora ändå.

Lida

På Lida Friluftsfest fanns mängder av aktiviteter för stora och små. Tuxers aktiviteter har ni redan fått ta del av i Stockholmsfamiljens och Åmålsfamiljens inlägg. Nelli har svårt att tälja och Laban var på snudd för liten så medan pappa Henrik instruerade andra barn i Bushcraft gjorde övriga familjen andra upptäckter.

Orientering

Den bästa aktiviteten, enligt Nelli, var Tullinge SK:s orientering i en liten bana där man skulle ta sig mellan tio kontroller på tid. Nelli halverade sin tid från första till sista tillfälle och gjorde säkert tio varv i banan.

De här kontrollerna skulle man stoppa in en liten grej i för att registrera sig vid varje station.

Det fixade Nelli galant!

Det var en uppförsbacke och en nerförsbacke i banan, men alldeles lagom utmanande för att klara alldeles själv!

Det var en stolt tjej som sista rundan klarade banan på dryga minuten.

Laban gjorde den bara ett varv och när Nelli äntligen var klar ville han till naturparkouren som bland annat Andreas i Åmålsfamiljen höll i. Vi traskade uppför en backe och en trappa för att ta oss dit. Sedan lekte barnen omkring där ett tag.

Andreas instruerar både stora och små i naturparkour.

Novastigen i Mulleland

På väg därifrån hittade Laban en rundslinga som hette Novastigen. Där skulle man leta efter raketer. Nellis ork hade alldeles tagit slut så hon fick hänga med sin pappa medan jag och Laban vandrade Novastigen.

De raketerna skulle man följa.

Det var som en hinderbana där man skulle klättra under och kliva över saker för att ta sig runt.

Halvvägs på Novastigen kom vi fram till skidbacken. Det sägs att Mulle föddes där på toppen. Extra spännande, tyckte Laban.

Trötta och lyckliga efter en hel dag med utmaningar somnade båda gott i bilen på väg hem från Lida. Dit återvänder vi gärna igen då vi bara hann upptäcka en bråkdel av alla aktiviteter som fanns att göra.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.