Marvikarna – ett paradis för paddlare och campare

Tre familjer tog oss från Eskilstuna till Åkers Styckebruk på onsdagsmorgonen i syfte att paddla ca en mil i Marvikarna för att sedan slå läger för natten. De andra två familjerna hade varsin kanot, men vi fick hyra en i Åker, som så många andra. Innan vi började paddla åkte vi bort med några bilar till campingplatsen för att slippa ha all packning i båtarna.

Cirka en mils paddling

Kanotleden som vi paddlade var mestadels väldigt smal och lättpaddlad. Under sträckan var det två lyft. Ett kort lyft och ett lite längre. Vid första lyftet passade vi på att ta oss ett dopp och då hade vi paddlat ungefär 1,5 km.

Otroligt vacker kanotled.

En av de andra kanoterna i sällskapet.

Näckros är Sörmlands landskapsblomma och det fanns det gott om i Marvikarna. Det är så fint att paddla igenom.

Vid nästa lyft efter ytterligare 3 km blev det lunchpaus. Ett totalt eldningsförbud gjorde att vi återigen fick laga maten hemma och ha med oss i kylväskor. Till lunch blev det kycklingwraps med mangoraja. Väldigt populärt hos vuxna och barn.

Barnen fick lite mutor för att sitta stilla i båten och njuta av åkturen. Här äter Nelli majskakor…

…och Laban melonbitar. Jag är så glad att jag slängde med det i kylväskan. Det blev en väldigt fridfull paddling utan tjat.

De sista tre km paddlade vi på lite större vatten där det var något blåsigare. Motvindspaddling sög i armmusklerna, men i vår båt var vi tre vuxna (Henrik, Hussein och jag) så det gick rätt fort. Väl framme i Krampan där vi skulle tälta letade vi upp en fin plats att slå läger på.

Hussein paddlade för första gången i sitt liv och gjorde det jättebra. Här har han precis dragit ut mig och barnen genom en smal och låg tunnel.

Lägerplats vid Krampan

Väl framme vid Krampan där vi skulle tälta letade vi upp en fin plats att slå läger på. Efter ett bad, uppsättning av tält och lite allmänt fix blev det kvällsmat som bestod av pastasallad som hade hållt sig kall hela dagen. Vi ställde en kylväska på en skuggig plats när vi ställde av bilarna på morgonen. Det var ett smart drag.

Barnen lekte och lekte till kl 22 innan de däckade i de olika tälten. Några av oss vuxna gick bort till en annan badplats där det var så fint! Vi njöt av naturen och tystnaden innan vi avslutade med lite vuxenprat vid en släckt lägereld.

En nattlig vy av ett spegelblankt vatten.

Dagen efter blev det lite mer paddling, en massa fiske och lite lunch innan avfärd hemåt igen.

Här är utsikten från tältet. Nelli har precis tagit ett morgondopp.

Det fanns jättemycket småfisk och nappade ofta så de flesta av barnen ville gärna stå med ett metspö i handen. Här är Laban beredd att håva upp fisk om pappa skulle få någon.

Marvikarna var verkligen vackert!

Hela sällskapet tackar Marvikarna och Krampan för den här gången och ser fram emot framtida vistelser.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.