Lycka är att få elda igen!

September och äntligen lite höstligt väder och lägereldarnas tid. Som vi längtat efter att tända en eld och laga lite mat och i helgen fick vi äntligen en möjlighet att utnyttja vår grillplats.

Grillredskap redo att användas

Sommarens torka och totala eldningsförbud gjorde att våra nyinköpta matlagningsverktyg som Muurikka och stormkök blivit så gott som orörda. Henriks nybyggda grillplats på baksidan hann användas en gång i våras. Jag har plötsligt förstått tjusningen med att kläderna luktar rök i en vecka efteråt – det betyder att vi haft en mysig dag utomhus vid öppen eld.

I väntan på grillning.

Barnkalas

Nelli fyllde i juli och det firades rejält. Något riktigt barnkalas anordnades dock inte och sen har veckorna rullat på. I helgen fick vi äntligen till det och det blev ett utomhuskalas med korvgrillning över öppen eld på tomtens grillplats.

Eldplats och doften av rök. Det bästa med friluftsliv.

Så mysigt och trevligt att vara ute med barnen. Det märks att alla barn har olika förutsättningar och att en del barn aldrig varit i skogen i princip. Då är det extra kul att kunna ge dem en liten glimt av friluftslivets tjusning.

Barnen uppskattar att grilla korven på varsin pinne. Att få rök i ögonen var däremot inte så kul.

Vuxenkorvarna la vi på galler – mest för att vi inte hade tillräckligt med grillpinnar.

Mashmallows i Mariekex

Att avsluta grillningen med att sätta på mashmallows på spetten och plocka av dem med Mariekex var verkligen lyckat.

Mashmallows är barnens favorit.

Tiden gick så fort att vi fick förlänga kalaset och Nelli var så lycklig över att äntligen ha fått ett riktigt sjuårskalas som avslutades med skattjakt.

En lycklig sjuåring.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.