Konsten att få ihop en hektisk vecka!

I fredags ramlade pappa Henrik från cykeln och ungefär där och då insåg vi att den kommande veckan skulle bli lite hektisk när det gällde transporter. Henrik klarade sig med ett skrapsår på axeln, men dubbdäck på cykeln blev ett måste. Det hade för övrigt mamma Sara fixat på sin cykel redan på torsdagen. Pappas cykel fick tid för däckbyte på torsdagen efter.

Tänka, tänka, tänka…

Okej, det löser sig om pappa tar bilen måndag till onsdag – fast den har ju inte heller vinterdäck!! Inget bra alternativ. Vi tog helg och utan förvarning blev det måndag. Hur gör vi??

Vi bestämde att det fick bli cykel i alla fall, med risk för fler fall.

Måndag

Den cyklande familjen kom fram helskinnade till förskola, skola och jobb.

Pappa stannar kvar på jobbet och åker direkt till kören på kvällen, för att minimera körsträckorna med livsfarlig cykel. Hemma strax efter nio. Playoff-match i fotbollen. En nagelbitare med lyckligt, men sent, slut.

Tisdag

”Va?? Redan tisdag??”

Utvecklingssamtal på Nellis skola kvart över sju på morgonen. Den cyklande familjen kastar sig iväg för att få Laban till förskolan och övriga till skolan. Vi hann!

På eftermiddagen har Nelli simning och på kvällen ska mamma och pappa på möte med jobbet. Mormor och farmor ska på utbildning om Nellis hjärnsynskada och morfar och farfar är bortresta. Vi insåg ganska tidigt att barnen skulle få åka med på mötet. Sedan uppstod frågorna:

”Vem hämtar Laban??”

”Hur ska Nelli komma till simskolan?”

”Hur tar vi oss sju kilometer hemifrån inklusive hämtning på förskola och skola på trettio för att gå på möte utan vinterdäck på bilen??”

Resultat: Mamma tackar nej till möte, hämtar Laban och Nelli på cykel, lämnar återbud till simskolan. Motivation: Vi har inga vinterdäck på bilen!

Chefens fråga: Hur länge har ni haft bil? Borde ni inte ha lärt er att byta i tid?

Det är en poäng, ska försöka minnas den här veckan i tid nästa år…

Pappa kommer hem sent – igen! Mamma drar igång Operation ommöblering inför vårt kommande ärofyllda uppdrag (berättar senare). Pappa vill inte möblera. Han vill sova. Farmor kommer efter sin utbildning och sover över. Vi pratar till…sent!

Onsdag

Superhalt ute. Alla cyklar. Mamma skriver till pappa om han kom fram. Det gjorde han. Yes! Vi klarade tre kritiska halkdagar utan en incident.

På kvällen är det mammas träningsdag och Labans mormordag.

Sjukgymnast från habiliteringen ska komma hem till oss och titta på Nellis fötter. Han ringer till mamma och säger att han är tjugo minuter sen. En timme senare efter mycket letande och tre obesvarade samtal till den tränande mamman får han tag i pappan och berättar att han är vilse. Får vägledning och hittar rätt. Varför inte använda GPS?? Ytterligare en timme senare är han färdig. Tur att han är så lätt att förlåta. Han är nämligen toppenbra!

Här är fötterna som undersöks och undersöks – till fötternas ägares stora förtret.

Efter lite ommöblerande blev det äntligen en tidig kväll.

Torsdag

Dags för dagen D – däckbytesbytesdagen både på cykel och bil.

Dubbdäck på barmark.

Äntligen redo för nya äventyr.

Fler uppdrag under torsdagen: Sotare ska komma. Nelli ska på kör. Laban har simskola. Mamma har möte. Pappa har möte. Mamma behöver bil. Pappa behöver bil. Nelli hinner inte på kör. Laban måste hämtas av mormor. Morfar är fortfarande bortrest. Pappa får hämta Nelli och mamma i stan på eftermiddagen. Nelli får följa med pappa på jobbet. Mamma tar bilen på möte och hämtar upp pappa och Nelli efter mötet. Problem löst.

När mamma och Laban åker hem från simskolan spöregnar det ute. Vad ska vi ha vinterdäck till då??

En påpälsad kille redo för hemfärd i spöregn och mörker – och ja, han har reflex på hela sin jacka men reflexvästen ska vara på i alla fall.

Fredag

Den galna familjen har gjort sitt för den här veckan.

Nästa termin går pappan ner i arbetstid så att barnen får mer vuxentid och att vi slipper ställa in deras fritidsintressen till förmån för jobbet.

Med lite perspektiv glömmer man lätt bort veckans känsla av otillräcklighet. Nu ska helgen gå i lugnets tecken!

Hur löser ni hektiska veckor i er familj??

 

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Gustaf 2017-11-17  

    Genialiskt… Vi har oxå ett rätt spännande schema, o dessutom har vi adderat minst 2 pass i en svinkall ishall för äldste sonen den senaste månaden o jag antar att just den aktiviteten ökar i omfattning de närmaste åren…

    Vi löste vårt pussel genom en matkasse som råkar ha färdiga recept bla bla bla…

  • Eskilstunafamiljen 2017-11-18  

    Hej Gustaf! Ishall ser jag inte fram emot – om det råkar hända att de vill börja spela hockey. Jag börjar förstå hur ens egen föräldrar hade det med skjutsningar och hämtningar och tidiga samlingar på lördagsmornar :) Det som vi tycker är svårt är att hinna ha ett eget fritidsintresse – oftast är det det som ryker när man måste prioritera. Matkasse känns smart :)
    /Sara i Eskilstunafamiljen.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.