Idre levererar mer än vi önskat

Rykten om kyla på fjället

Nu är vi på Friluftsfrämjandets ledarvecka i Idre för första gången. Vi har fått berättat för oss om tidigare års iskalla dagar, täckjacka och mössa och visste inte hur vi skulle packa. Underställ, fleecejackor, skaljackor och regnkläder. Vi packade såklart ner några shorts och lite badkläder också eftersom väderapparna ändå visade 22-25 grader, men majoriteten av kläderna bestod av värmande plagg.

På väg till ett kallt Idre. Redo med fleecejackor.

Rena rama Grekland

Det som mötte oss i Idre förutom höga fjälltoppar och en gudomlig miljö var värmen. Av med fleecetröjorna och på med foppatofflor. Här skulle det badas i utomhuspoolen (att det fanns en sådan hade ingen berättat eftersom den sällan användes). När vi låg där vid poolkanten med varsin glass fick vi Greklandsvibbar, som vi skrivit om vi tidigare inlägg.

Övriga familjer verkade vara på tusen och åter tusen aktiviteter. Vi låg och glassade i solen och insåg att friluftsliv verkligen var härligt. Barnen åkte vattenrutchbana, hoppade från kanten och funderade kring vilken glass de skulle prova nästa dag. Enkelt och härligt.

Ett härligt bad…

…och dagens obligatoriska glass.

När Åmålsfamiljen for fram mellan barnens och vuxnas aktiviteter och till slut hittade till poolen välkomnade vi dem glatt till Grekland. Utanför poolstaketet fortsatte ledarveckan, men där innanför kände vi hur semesterkänslan infann sig. Från att ha kämpat för att få möjlighet att delta i så många aktiviteter som möjligt och ställas i olika kölistor började vi avboka aktiviteter när det enda barnen frågade efter när de vaknade var hur många varv i vattenrutchkanan de skulle hinna med.

En härlig poolutsikt. Ser ni Åmålspappan till höger i bilden. På väg någonstans. Igen!

Olika aktiviteter

Självklart har vi också provat på några aktiviteter som Friluftsfrämjandet anordnat. Jag joggade fjället runt, papporna paddlade kanot och barnen provade på klättervägg, hinderbanor och lite sångstunder. Dessutom har det cyklats en hel del på mountainbikestigar. Det är ett trevligt upplägg där man är så delaktig som man vill vara. Utbudet är enormt så det är bara att välja och vraka – om man vill.

Barnen är lyckligast för poolen och sittliften upp till toppen på fjället. Däruppe var det en fantastisk utsikt som vi vuxna uppskattade. Allt ser ju så väldigt annorlunda ut på fjället under sommaren än vad det gör på vintern och det i sig är häftigt att uppleva.

I sittliften påväg upp till toppen!

En magisk utsikt!

Pappa konstaterar att man ser ända till Norge.

Man kan bli ödmjuk för mindre.

Renar som husdjur

Här i Idre kliver det omkring renar bland stugorna som om det vore katter i Eskilstuna. Snacka om att vi blev paffa när vi såg dem kliva omkring första gången. Det konstiga är att man vänjer sig så fort vid dem och ser dem som en del av semestern efter bara ett litet tag.

Här hänger en ren med i allsången…

…och här kliver en annan ren omkring i diket utanför stugorna.

En dag började en ren nästan äta upp Labans matsäck samtidigt som Laban åt av den. Då kändes det dock lite väl närgånget.

Hittills har vi fått ett mycket gott intryck av Idre och börjar redan drömma om ett återtåg nästa sommar igen.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.