I väntan på sommarlov

Just nu planerar Eskilstunafamiljen sommarens aktiviteter för fullt. Vi vill alltid göra mer än vad som finns tid och pengar till och planerna flyger iväg åt olika håll. Laban och Nelli vill till Grekland, Hussein vill åka Finlandsfärja och vi vuxna vill leva friluftsliv.

Att tälta, paddla, fiska och vandra

Jag och Henrik drömmer oss bort om tältnätter i skogen och matlagning på Muurikka med bästa vännerna. Vi ser framför oss en härlig paddlingstur med storfisken på kroken som vi kan tillaga över öppen eld i skymningen.

Då behöver abborrarna vara lite större än så här.

Vårt förnuft säger att den harmoniska bild som vi har målat upp aldrig kommer att hålla. Jag är fine med det, medan Henrik nästan blir lite besviken när ungarnas tålamod tryter, om de inte somnar när de borde och när de hellre badar än fiskar.

Därför har vi också en dröm om att bara vi två tar en vandring ihop med erfarna där vi bara får styra oss själva utan yttre påverkan från barnen.

Några längre cykelturer får vi också passa på att göra i sommar.

Ledarvecka i Idre

När vi presenterade våra semesterplaner undrade barnen varför vi inte nämnde Grekland. När jag berättade att det inte kan bli Grekland i år och att vi ska åka till Idre istället, frågade de om man flyger dit. Besvikna insåg de att det varken ingår flygtur eller pool där, men mamma och pappa ser i alla fall fram emot Friluftsfrämjandets ledarvecka i Idre.

Det kan nog vara det här som de drömmer sig tillbaka till…

…eller det här, men vem gör inte det egentligen?

ALV och Kolmården

Några obligatoriska utflyktsmål är Astrid Lindgrens värld (ALV) och Kolmården. I år blir det femte året i rad som vi besöker ALV och hela familjen älskar det. Okej, kanske inte Hussein, men vi valde att åka på hans sommarjobbsveckor så han slapp följa med.

Nu är det dags att fixa pass till Hussein så vi sedan kan åka finlandsbåt och kanske, kanske flyga flygplan till vintern.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.