Vi har sänkt priserna på hela vinterkollektionen. Hitta dina nya outdoorfavoriter idag!

Höststormar, farsdag och matlagning

I natt kom frosten här i Lysekil, solen skiner lågt från öster nu på morgonen och det är en fantastisk morgon! Kryper in i min sköna varma Arctic jacka på mornarna och idag var nog första morgonen som jag kände att jag verkligen ville knäppa den. Hade jag inte behövt vara på jobbet idag så skulle jag varit ute med kameran– vilka bilder naturen hade bjudit på. Hög luft, frost i gräs och en sol som kastar långa skuggor.

IMG_0808

IMG_0811

Fram tills idag, 20 november, har vi haft nästan ljumna vindar – dock väldigt starka! Behagliga 9-12 grader har det varit på dagarna men vi har haft en period med nästan orkan vindar. På Hållö mätte man upp över 30s/m i byarna för två helger sedan. Blåsten har fortsatt men den har legat mer på stadiga 10-15 s/m :) Vi är vana vid vind här ute men när plåtar flyger och träd ramlar så är det ganska otrevligt.

Farsdag passerade med sol och en dag av vinduppehåll, orkanens öga kändes det som. Martin invigde sina Canyon-byxor och barnen hade tagit på sig sina sköna Nuuk underställ, men de fick tas av innan promenad då solen verkligen värmde oss.  Fick en jättehärlig dag på Bokenäset. Promenerade i skogen och njöt solen innan vi tog oss till restaurang Stallgården och bjöds på en god farsdagmiddag. Hela familjen Rönning var samlad. Vi är 10 personer när flocken är samlad och vi består av en samling helnorskar, halvnorskar och halvsvenskar, halvdanskar, helsvenskar, och kvartsdanskar… RÖRIGT? Vi kallar oss skandinavier:) Men vi uppför oss lite som en italiensk familj när vi är samlade… Pratar i munnen på varandra, högljudda och vi samlas gärna runt matlagningen, många kockar i en gryta kan ge supersmarrigt resultat.

Martin – firar farsdag, namnsdag och sin födelsedag under samma vecka. Han kör fortfarande stenhårt med sin Orlando väst- ja vädret har ju varit mer ”västvänligt” än ”dunjackevänligt”… Bara jag som är lite otålig och inte kan vänta på vinter. Läste igår att männen infört ”fars afton” och ”annandag far” också;)

IMG_0788 IMG_0766 IMG_0763 IMG_0761 IMG_0754

Den senaste tiden har vi hållit oss inne i värmen. Haft vänner och familj på middag under helgerna och vi myser med tända ljus varje kväll. Har fått en otrolig inspiration när det gäller matlagning igen och det har blivit lite nya rätter och även några gamla har fått sig en liten ”pimpning”. Matlagnings inspirationen går lite i vågor för mig. Ibland sträcker sig inte fantasin längre än köttbullar och mos – inte att förringa, men det är en härlig tid då jag känner att idéer och lust till tar över min hjärna! Jag står i köket varje kväll nu med bak och grytor. Har också gått från att handla lite ekologiskt till att försöka handla mycket mer ekologiskt och gärna närodlat. Märker stor skillnad ibland, speciellt på ägg och kött.

Butiker har börjat med julskyltning och det bjuds in till glöggkvällar – julen närmar sig. Har inte alls den känslan… Kanske inte så konstigt då vi haft det så varmt. Nästa helg är det första advent. Barnen bakade pepparkakor igår, Martin och jag testade årets glögg men julstämningen känns avlägsen. Får hoppas den smyger sig på men det är ju absolut ingen brådska där;) Det har varit mycket inomhusmys de senaste två veckorna. Vädret har inte varit så inbjudande men vi har haft det riktigt skönt!

IMG_0746 IMG_0745 IMG_0744 IMG_0743  IMG_0731 IMG_0693 IMG_0679 IMG_0678 FullSizeRender

Det är en orolig tid vi lever i, man tänker ofta på hur bra man har det och vilken fantastisk plats vi lever på! Så vi lever och njuter av det!

Till nästa gång – satsa ekologiskt, le till någon du inte känner på stan och lev!

 

Massa kramar

Elias, Nora, Martin och Line

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.