Vi har sänkt priserna på hela vinterkollektionen. Hitta dina nya outdoorfavoriter idag!

Höstfärger och vardagslyx

Haft en superskön helg! Mycket frisk luft och middag i goda vänners lag – en perfekt helg!

Vaknade i morse – det är måndag… och nu börjar det bli mörkt på morgnarna. Det är precis så att det har ljusnat lite nu när jag släpper iväg Nora och Elias till skolbussen. Gjort en ”attgöralista- snarast” och en av punkterna är att fixa belysning till deras cyklar. Deras Kobe jackor åker på dagligen och nu sitter Iggy jackan under. Varmt och skönt hela dagen!

I fredags kom vår låda med vinterkollektionen från Tuxer och det ligger nu kläder i härliga färger i halva vardagsrummet:) Det har provats och speglats… ivern att få åka skidor blev väldigt påtaglig. Elias räknar nu dagar tills vi ska till Trysil vilket blir mellan jul och nyår.

När jag valde byxor och jacka till Nora och Elias (även Martin:)) så ville jag ha starka klara färger. Man hittar dem så mycket lättare i skidbacken när det lyser lite runt dem. Och vilka färger vi fått:) Mest nöjd är jag nog med Neon-Carrot, färgen som Nora och jag har på våra skidbyxor, Tove till mig och Tompa jr  till Nora. Killarna har fått likadana byxor också…  i färgen Techno Green Tompa byxor.  Riktigt härliga färger! Jackorna har dessutom dessa färger på insidan luvan – genomtänkt och snyggt!

I lördags hade jag en tanke att jag skulle montera en garderob till Elias rum som vi håller på att fixa lite. Killarna var i Stenungssund på Judotävling, Nora och jag åt frukost i lugn och ro när hon kom med iden att vi skulle ta en cykeltur. Det slutade med en tvåtimmars fantastisk tur över berg och genom skog. Vi cyklade på stigar, över berghällar, bar cyklar genom våtmark och små raviner. Känns i baken idag… Längs vägen hittade vi en Goecach. Har ni inte testat detta med era barn så gör det! Kul för hela familjen. Har funnits i rätt många år och det finns över hela världen. Går ut på att hitta en gömd ”skatt” eller plats med en gömd sak med hjälp av en app med kompass och karta. Sådana här dagar är vad jag kallar vardagslyx!

Hummerfiske – nu har hetsen lagt sig lite och det snackas inte lika mycket längre om antal och storlek. Vi har förlorat en tina till och har nu bara EN kvar! Vi begav oss ut en tur igår Martin, Elias och jag för att leta efter den som försvann dock utan resultat. Vi borde dyka utanför vår hamn. Tror det ligger många tinor på botten. Orlandovästarna åkte på under flytvästarna på mig och Martin. Det var en riktigt skön söndag med 12-13 grader, dock ingen sol. En liten festlig middag blev det i förra veckan – tre humrar har vi fått. Väldigt gott! Dock ska jag vara ärlig så tycker jag att hummer är alldeles för överskattat, om man får skriva så… Jag tycker att både räkor och havskräfta är mycket godare! Men jag måste erkänna, att avnjuta hummer med ett litet glas bubbel en vardagskväll, det är inte fel.

Nu är ÄLVA på land. Hon gick från Skalhamn till Lysekil i fredags där en stor kranbil lyfte henne och körde henne hem till oss. Nu står hon precis utanför vår entrédörr. Skulle kunna tro att Martin ville ha in henne… Hon fick sig en tvätt i helgen och nu är hon fri från havstulpaner och musselklasar som hängde runt propellrar bak. Idag ska hon tömmas på dynor, täcken och skafferivaror. Känns lite vemodigt men VIPS så är det april igen och vi gör henne redo för sommar 2016. Nästa år har vi bestämt att gå Göta kanal med några vänner. Får passa på när barnen vill hänga på. Om några år så vill de kanske inte följa med oss ut på en två veckors båtsemester, så vi suger i oss all tid vi får med dem!

Avslutningsvis om man vill och orkar läsa:)

Hummerfiske – kort sammanfattad lektion i fritidsfiske:

  • Hummer får fiskas från kl 07.00 första måndagen efter den 20 september till 15 april.
  • Minimimåttet för hummer är 8 cm mätt från ögonhålans bakkant till huvudsköldens bakkant, kallas carapaxlängd.
  • Romhonor får inte fiskas.
  • Fiske efter hummer får endast ske med hummertina.
  • Fritidsfiskare får max ha 14 tinor per fiskare. De ska märkas med namn och nummer.
  • Den som använder ett fiskeredskap ska sätta ut och vittja redskapet själv.
  • Sedan några år tillbaka har den Amerikanska hummern dykt upp i våra vatten. Vill man läsa mer om Amerikansk hummer så finns det en väldigt bra sida här, https://www.havochvatten.se/hav/fiske–fritid/arter/frammande-arter/amerikansk-hummer.html

Tills nästa gång – Njut höstens färger och unna ER lite vardagslyx!

Nora, Elias, Martin och Line

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.