Hemester – att semestra på hemmaplan

Hemester – smaka på ordet – semester på hemmaplan.

Hemester måste ju givetvis innefatta en kort resa, avkoppling, nedkoppling, ett avbräck i vardagen och tid att umgås och vara tillsammans. På hemmaplan. Underbart!

Vi tog med oss ett par vänner, några barn och badkläder så klart och bokade in oss på camping i Råå, knappt 30 minuter från Lund.

IMG_20170603_111556

Tält, husvagn, stuga

Jag har bara glada minnen från campingäventyr när jag var barn, alltifrån sydkusten i Skåne till Bibione i Italien. Det var alltid lika mysigt att komma till en campingplats fylld av barn i alla åldrar. Man fick lov att röra sig fritt inom området, vi fick vara uppe länge på kvällarna och än idag minns jag cikadornas surrande i den ljumma medelhavsnatten där vi satt och spelade kort i värmeljusens sken.

Men åren går och några sporadiska midsommrar i tält i Blekinge skärgård blev det sista av mitt campingliv. Tills en skön helg i juni när vi bestämde oss för att bo på camping igen! Vi äger ingen husvagn, inte längre ens ett tält men så dök ju tanken om en stuga upp. Fullträff – stuga och camping på hemmaplan!

IMG_20170603_111109

Råå

IMG_20170603_142928

Hur väljer man då en semesterdestination så nära hemmet? Vi utgick från hav, bad och max 1 timmes bilresa. Vi slutade i Råå, detta mysiga lilla fiskeläge vars camping ligger precis vid havet och har en kort promenad längs med stranden ner till småbåtshamnen. Råå är faktiskt Helsingborgs sydligaste stadsdel och den lilla centrumgatan kantas av det ena mysiga huset efter det andra.

Campingen i Råå passade oss med badglada barn perfekt då det både finns uppvärmd pool och som vi nämnt några meter ner till havet. Den långgrunda och barnvänliga stranden ligger fantastiskt fint med Tycho Brahes Ven i horisonten.

IMG_20170603_144522-01

Ven i horisonten

Barnen stortrivdes och då liksom nu så fick de röra sig runt på sina sparkcyklar inom området och snabbt hittades en fin lekplats och en liten äventyrs-minigolfbana.

Att tillsammans med vänner hjälpas åt att göra middagen för kvällen medan barnen busar och vardagens måsten känns långt borta, då är det semester på riktigt – men på hemmaplan!

IMG_20170603_182844

TomAtens hus

Efter en lång söndagsfrukost utomhus var det dags att packa samman och bege sig hemåt igen. På vägen söderut ligger Vallåkra och den lilla byn Kvistofta och mysiga Tomatens Hus.

Tomatens Hus är både ett stort växthus med framförallt tomatodlingar men även chili, örter och kryddor. Man får gärna titta in bakom butiken och får då se längder efter längder med tomater och barnen smakar alltifrån gula pärontomater till små tigertomater. Tomatens Hus stoltserar även med att odla tomaten Svea – utsett till Sveriges godaste tomat!

IMG_20170604_112459-01

 

IMG_20170604_111817

På jakt efter den största tomaten!

Vars en tallrik smakrik tomatsoppa till lunch i Tomatens Hus mysiga trädgård fick avsluta denna lilla hemester – som absolut gav mersmak – inte bara för barnen även nog framförallt för oss vuxna. Att det kan vara så enkelt att ladda batterierna!

Trevlig helg önskar vi i Lundafamiljen

Fil 2017-06-15 21 42 20

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.