Helgen är tid för varandra

Frukost, lunch och middag. Alla tider och alla aktiviteter är bra tider för att vara i skogen.

Skogen är en plats för avkoppling, runt lägerelden behövs inga skärmar. Tiden nästan stannar samtidigt som den går aldrig så fort. En titt på klockan och en timma kan lätt ha passerat och alla i familjen är nöjda.

Alla är delaktiga i förberedelserna runt lägerelden, även barnen. Att de sedan får ansvaret att tända är både roligt och spännande. Så klart med en vuxen som hela tiden håller uppsikt. Familjens gemensamma element är nog eld.

 

Helgen är tid för varandra. Det gäller att blanda aktiviteter med avkoppling. Något som jag ser fram emot med helgen är långfrukost. Långfrukost på helgerna är lite av veckans höjdpunkt. Att i lugn och ro få äta frukost tillsammans hela familjen. Mysa lite extra med tända ljus och prata om veckan som gått och vad som väntar framöver. Att verkligen ha tid för varandra utan att behöva skynda iväg till jobba och skolan.

 

Härlig frukost i vindskyddet

I helgen kombinerades dessa två, frukost och återhämning i naturen. Vi hade bestämt redan tidigare i veckan att vi skulle till vindskyddet på lördag morgon. Min mamma, var på besök och när vi pratade om vad vi skulle hitta på över helgen så bestämde vi att en frukost ute vore mysigt.

Det var ynka 3 grader när vi kom upp vid åtta-tiden på lördagsmorgonen. Dimmigt och grått, så där höstigt blött i luften som det bara kan vara en tidig höstmorgon. Det är som att regnet står still i luften. Inga droppar i vattenpölarna på marken, men man blir ändå blöt när man är ute.

Vi packade ihop allt vi behövde för en mysig frukost i skogen. Vi förberedde mackor hemma och kokade choklad och te. Kaffet gjordes över öppen eld när vi väl var på plats vid vindskyddet.

En riktigt långfrukost i skogen. Vi tog det lugnt och myste med varma drycker medan vi väntade på grillade toast.

Efterrätt i vindskyddet

Vi hade förberett för det lilla extra lyxen. Skalat och skurit äppelbitar hemma, tagit med rikligt med smör och kanel. Packat med den lilla och mer behändiga Muurikkan. Sedan stekte vi äppelbitarna i smör och kryddade med kanel. Det blev fantastiskt gott! Tänkt om vi också hade haft lite vaniljsås med oss, eller glass i en termos. Det hade varit pricken över i det.

Har ni testat att ta med glass i termos någon gång? Kommentera gärna här nedan och berätta om era erfarenheter.

 

Barnen frukost blev det lek och upptäcktsfärd i skogen runt vindskyddet med mormor. Gustav hade också ansvar för klassens nalle den här veckan och då fick ju så klart nalle också följa med till skogen.

 

Hur spenderar ni helst en helg med familjen? Lugn hemma tillsammans eller full fart med aktiviteter. Ge oss era bästa tips på både lugna och fartfyllda aktiviteter.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.