Halloween i skogen – ett nytt kusligt skogsäventyr

Halloween – en omtyckt högtid för våra barn

Hos oss känns det verkligen som att Halloween pågått hur länge som helst. Redan för två veckor sedan var vi på Halloween på Gröna Lund. En mysig och rolig grej som kan anpassas efter ålder. Helgen efter det inledde vi med spöklikt besök på nattöppna Naturhistoriska och därefter följde två Halloweenpartyn för barnen. Man kan ju tycka att det skulle räcka där med tanke på att det på onsdagen är dags för bus eller godis. Men det hann bli ett halloweeninspirerat skogsbesök däremellan.

En mörk väg till vår favorit plats

Vi anlände till en kolsvart parkering helt utan bilar. Klockan var bara strax efter 17 men det kändes som mitt i natten nu när vi ställt om till vintertid. Vi har vår lilla favoritplats i Tyresta nationalpark och det var dit vi tänkte gå även denna gång. 1,5 km promenad rakt in i den mörka skogen, sen är man framme vid grillplatsen som ligger fint vid sjön.

På väg till halloween i skogen

Det var verkligen kolsvart innan mörkerseendet kickat in.

Kusliga vindar och fladdrande sken

Efter 30 minuter och ganska tunga ben på barnen var vi framme. Det blåste en hel del vid grillplatsen och det tog en stund innan vi lyckades hålla lågorna vid liv och få igång en bra eld.

Tända lyktor

Med lite teamwork lyckades jag och Emilia hålla stearinljusen tända tills de var säkra i lyktorna.

Barnen hjälpte till med elden i vanlig ordning och var ivriga med att börja grilla. Både Ahlgrens bilar och korv åkte på pinnar på en gång.

grilla korv

Halloweenfirande på ett nytt sätt

Theo sa häromdagen att han vill ha halloweenfest i skogen för sina kompisar. Det får bli nästa år sa vi eftersom det redan blivit så mycket kring Halloween i år. Vi gillade verkligen hans tanke och John har redan tänkt ut en massa småläskiga saker till nästa år.

Eftersom vi ändå hade Halloweenpysslat lite hemma tog vi med oss lite grejer till skogen denna kväll. Pumpan åkte med och barnens nygräddade monsterkakor.

Kakor till halloween

Kakor och Oboy åkte fram i väntan på bästa glöden.

Även muggar Halloween till ära.

Ahlgrens grillbilar

Ahlgrens grillbilar – godaste godiset att grilla enligt mig.

Ett skrämmande skrik från ingenstans

På vägen tillbaka var det minst sagt kolsvart. Mörkerseendet var vässat men Theo ville gärna vara lyktbärare. Det höll nästan hela vägen innan lågan släcktes och allt blev svart igen.

Perfekt med lite ljus när vi tvingades gå under ett fallet träd.

Vid ett tillfälle hamnade Theo strax bakom oss för att plocka upp sin tappade vandringspinne. John hade missat det så när Theo närmade sig bakom honom skrek han plötsligt till och näven for upp i luften. Theo hade helt oplanerat nästan skämt livet ur sin pappa och jag kunde inte sluta skratta:) Varken jag eller barnen förstod varför han hajade till så och det fick oss alla att skratta den sista biten till bilen. Inte minst eftersom han själv hade som mål att skrämma barnen under skogsturen.

Ännu en mysig dag i Tyresta Nationalpark var till ända och ett av två barn somnade gott i bilen hem. 

Du kanske också gillar

Relaterade produkter

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.