Grabbhelg i Sälen

Medan Sara, Nelli och Laban befann sig på sydligare breddgrader packade vi stora grabbar bilen full och begav oss till Sälen. Vårt mål var att åka så mycket skidor vi kunde men även att besöka nya frisbeebanor längs vägen. Resan blir så mycket trevligare om man delar upp restiden i etapper och roliga stopp!

Paus för discgolf

Vårt första stopp tog vi redan efter 45 min på Hässlö discgolfbana i Västerås. En trevlig bana med lagom utmanande hål. Hit ska vi definitivt återvända!

Kul med stopp!

Dags för en putt.

Vill du hitta discgolfbanor nära dig kan du surfa in på discgolfbanor.se

Efter att mat intagits knappade vi in nästa bana på GPS:en: Åsbo discgolfbana i Falun. Vi var framme ca 14.30. Det var ungefär 3 dm snö men vi tänkte att vi väl iallafall hinner några hål. Hussein spelade fantastiskt bra och sänkte birdieputt efter birdieputt. Var inte läge att bryta så de sista 3 hålen spelade vi i mörker med endast några gatlampor och månen som belysning! Magiskt!

Trevlig bana.

Ett härligt, men kallt, väder.

Mörkret föll över Falun.

Det var så kallt så skägget frös till is!

Äntligen framme

Vi fortsatte sedan resan upp mot Sälen. När GPS:en visade på 20 min kvar till målet hamnade vi i en bilkö som snabbt blev stillastående. Knappade in på trafikverkets hemsida och såg att de skulle bärga en buss efter tidigare olycka. Bara att vänta. 1 timme senare kunde vi rulla vidare. När klockan slog 20.00 klev vi in genom stugdörren i Högfjällsområdet. 11 timmar på resande fot! Vi kokade snabbt upp lite pasta och värmde på vår medtagna köttfärssås. När maten intagits blev det en snabb planering av morgondagen sedan snabbt i säng för att vila ut oss för fredagens äventyr!

Först i backen i lindvallen!

Fredagen tillbringade vi i Lindvallen. Där var Hussein med och åkte även förra året. Det var ca 10 minusgrader och blåsigt. Väldigt kallt! Skidåkningen var däremot fantastisk. Bra preppade backar, inga köer och bra variation på åkningen.

Vi var absolut först i liften och i backen.

Dags för paus i solen.

På förmiddagen åkte vi mest röda backar. Efter lunch blev det mest funpark och hopp. Innan hemfärd med trasportliften gjorde vi ett besök på After ski. Där hamnade vi bredvid ett gäng glada gubbar som visade sig vara från Eskilstuna. Mycket skratt och skoj när vi insåg att de var goda vänner med flera av mina kollegor. Varma och utvilade gav vi oss sedan ut i backen för lite kvällsåkning innan hemfärd med transportliften. Just transportliften hade vi pratat om fler gånger under dagen. “Vi måste kolla upp när den stänger så vi inte missar den” När jag väl frågade hade den redan varit stängd i 1.5h…. Det blev ca 30 min stakning i lätt uppförsbacke för att ta oss tillbaka till Högfjället och vår stuga. Vi somnade gott den kvällen också efter att ha åkt ca 31 åk och ca 6500 höjdmeter. Väl uppmätt med skistarappen! ×skärmdump

Lördag i Tandådalen/Hundfjället

Tidigt lördag morgon packade vi in skidorna i bilen och åkte iväg till Tandådalen för nya utmaningar. Planen för dagen var förmiddag i Tandådalen och eftermiddag i Hundfjället. Det går transportlift mellan de båda områdena och nu visste vi att den stänger 15.30. Vädret för dagen var bättre, ca 7 minus och ingen vind. Vi åkte många svarta backar som var kul och utmanande. Riktigt rolig skidåkning. Mest tid tillbringade vi i Hanget, Tandådalens brantaste backe.

Härlig utsikt i åkningen.

Magiskt!

Fantastisk skidåkning.

Kul att åka tillsammans!

Efter att ha vilat fötter och fyllt på med energi i värmestugan gav vi oss iväg till Hundfjället. Innan resan hade vi båda sett fram emot utmaningen att ta oss nerför Väggen, tyvärr var den nedgången inte öppnad för säsongen så det får vänta till nästa besök. Vi bestämde oss iallafall för att ta väggenliften upp för att ändå kunna se hur brant backen är. Väl framme visade det sig att de just denna dag öppnat World Cup-backen(den näst brantaste) så det var bara att ge den ett försök, ner kommer man ju alltid på ett eller annat sätt.

På grund av dåliga snöförhållanden blev det bara ett åk i WC-backen.

Resten av em åkte vi igenom de flesta backarna i Hundfjället. Vi testade trollskogen och funpark innan vi begav oss tillbaka till Tandådalen för kvällsåkning. Målet för dagen blev att göra fler åk än dagen innan. Vi avslutade nöjda efter 3 tappade skidor, 0 skador, 37 åk och ca 7800 höjdmeter.

Vi var båda grymt nöjda med vår utrustning och eftersom jag är lite sugen på att köpa egen hörde jag mig för vad det skulle kosta att köpa den utrustning jag åkt med… Det visade sig att jag åkt på splitt nya skidor till ett värde av ca 6000 kr, därtill pjäxor för 4000 kr. Lite väl mycket för någon åker 2-3 gånger om året….men nu vet jag iallafall vad jag önskar mig.

Skidorna var alldeles fantastiska!

Söndag och hemfärd

På vägen hemåt åkte vi längs med Vasaloppsvägen. Häftigt att följa denna sträckning och känna igen alla ortsnamn längs vägen. Även om grundhistorien till största del är uppdiktad känns det ändå som en historisk väg att åka och en viktig del av vårt svenska kulturarv. Vi hann även med ett nytt besök på Åsbo Discgolfbana i Falun, denna gång i dagsljus. Ingen av oss spelade någon strålande frisbee men vi var nöjda med respausen.

Summerat och klart

På hemvägen kunde vi summera en härlig grabbhelg med mycket skratt och tid tillsammans. Att Hussein snabbt har utvecklats till en duktig skidåkare. Att ta sig ner för WC-backen fjärde gången man står på ett par skidor är imponerande. Vi drömmer redan om nästa resa!

Väl hemma packade vi snabbt ur bilen och bytte om till träningskläder….eller…jag gjorde iallafall. Dagens ungdom var trött och sliten och gick och vilade medan jag slipade frisbeeteknink inomhus med övriga medlemmar i frisbeeklubben. En aktiv grabbhelg avslutades sedan med pizza och tidig sänggång för att ladda om till den kommande arbetsveckan.

Vi drömmer redan om nästa resa!

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.