Full fart i skateparken!

Lunds kommun är fantastiskt duktiga på att ta fram aktiviteter för våra barn och ungdomar. Under lov är det alltid ett fullpackat program som passar alla åldrar. Uteaktiviteter med prova-på sporter blandas med kulturaktiviteter som bibliotek och science-center. En av de satsningar som vi just nu kanske utnyttjar allra mest är den otroligt fina Söderlyckans skateboardpark som öppnade 2016 i stadsparken.

IMG_20170416_093513

IMG_20170416_093634

Dag och kväll

Under dagarna är det alltid full aktivitet och ibland kan det kännas lite trångt när både skateboardåkare och kickbikeåkare fyller ramperna. Detta har man dock löst genom en enkel schemaläggning där kickbikes är tillåtna fram till 16 på vardagarna och till kl 14 på helger. Är man morgonpigga som vår familj så har man nästan alltid hela parken för sig själv.

Senast tillskottet i parken är belysning som gör det möjligt att vara aktiva tillsammans även efter solen går ner.

Events

Söderlyckan Skateboardpark annordnar även löpande events. Om två veckor är det Queerskate med DJ:s ch under påsklovet stängde man parken för killar och lät bara tjejer åka under vissa tider på dagen. Vi gillar! Skateboardparken är dessutom bemannad så för de som inte har egen utrustning går det bra att låna på plats. Vilket enkelt och bra sätt att få med alla som vill prova på denna roliga aktivitet!

IMG_20170416_093604

Utrustning

Vad krävs då för några härliga aktiva timmar tillsammans på en skatepark? Självklart krävs hjälm, tåliga kläder som ger rörelsefrihet, en sparkcykel eller kickbike och gärna både knä- och armbågsskydd. Vi vuxna har investerat i vuxen-sparkcykel som tåler mer vikt och har lite större hjul. Att vara aktiva tillsammans är ju alltid roligast!

I övrigt krävs inget annat för att ha en härlig, fartfull aktiv dag ihop!

IMG_20170416_134916_368

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.