Frukt och grönt alldeles utanför dörren

Det är en lyx att kunna plocka frukt direkt i trädgården och ta med till jobb och skola. Vi bor på en gammal tomt med många fruktträd, men förra året såg vi inte till ett enda äpple eller päron. Det var så kallt då att allt frös precis i befruktningstider.

Överfulla fruktträd

I år har det varit torrt, otroligt torrt, men frukten har verkligen dignat ner från träden. Vackra äppelträd i trädgårdarna och ett sug efter grannens knallröda äpplen och fantastiska körsbär var nästan oemotståndligt. Våra egna päron, äpplen och plommon är nästan lite för lätta att fånga och ingen utmaning. Dock väldigt väldigt goda.

I Järvsö bodde vi också på en tomt med fruktträd och buskar. Nästan så att även den frukten var godare än hemma.

Fantastiska äpplen…

…och goda vinbär. Våra vinbär har fåglarna ätit upp.

Vackra vinbärsklasar.

Klätterträd

Häromdagen var det så dags att ändå försöka rensa i träden lite. Hussein, vår egen klättrare, tog sig högst upp i päronträdet och plockade en hel tvättkorg full. Det syntes inte i trädet att han plockat så mycket, bara i korgen.

Här spanar han in bästa vägen upp i trädet…

…och här är resultatet.

Det är egentligen killarna i familjen som är stora fruktälskare och då är det rätt härligt att bara kliva ut genom dörren och få alldeles färsk frukt och grönsaker som inte passerat över gränserna eller besprutats.

Vi har fått mängder av björnbär…

…och våra egna tomater vattnade Laban väldigt framgångsrikt.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.