Vi har sänkt priserna på hela vinterkollektionen. Hitta dina nya outdoorfavoriter idag!

Fjällvandring, fiske och Norges egna ”Grand Canyon”

Dagarna rusar fram i all för hög fart! Hösten har lagt sig över Lysekil och vi har vackra sköna höstdagar. Solnedgångarna denna årstid är fantastiska här på Sveriges framsida:) Som balsam för själen.

Precis hemkomna från en välbehövlig och underbar fjälltur till hytta i Rendalen Norge. Barnen har haft en veckas höstlov och jag tog en vecka ledigt från jobbet efter en intensiv inventeringsvecka… Inte kul att räkna rördelar.

Norska fjällvärlden bjöd som vanligt på vacker natur, sköna turer till fots och mycket fixande på vår ”hytte”. Det bästa med denna plats, som heter Flendammen i Rendalen, är att vi förlorar all kontakt med omvärlden. Ingen täckning för telefoner, inget surfande och ingen el att ladda dessa apparater till. Man är ett med naturen till 100 %. Frågan om spel, tv, film eller annat tekniskt betonat uppstår inte för det finns helt enkelt inte. Dagarna fördrivs med turer i natur, fiske och annat filosoferande, kvällarna med kort och sällskapsspel – ren vardagslyx!

Vi visste inte när vi åkte vilket väder som skulle möta oss när vi kom fram, soliga höstdagar, första snön, kallt rått regn? Det blev det första av de nämnda med lite inslag av mulet och 3-4 grader – men vi har haft fantastiskt skönt väder! Sol, lite molnigt, vindstilla och några få plusgrader med underbar, frisk fjälluft!

Packade vinterjackor, regnjackor, softshell, raggisar, underställ, stövlar och vinterkängor. Sky jr, till barnen, Nuuk underställ, Gummistövlar, Kobe jackor, Iggy jackor och min Arctic dunjacka (min nya favorit). Vi var väl förberedda. På vägen mot Norge stannade vi i Tanum för att handla mat för vår vistelse. Barnens mössor låg kvarglömda hemma så vi slank in på en sportaffär och Elias hittade direkt en mössa som han ville ha – På mössan stod det TUXER:) Så det blev två Tuxer-mössor. PERFEKT!

IMG_0593 IMG_0592 IMG_0564 IMG_0551 IMG_0537 IMG_0528 IMG_0487 IMG_0480 IMG_0464 IMG_0431 IMG_0424 IMG_0393 IMG_0314 IMG_0290 IMG_0258_kop  IMG_0256 IMG_0231 IMG_0158 IMG_0145 IMG_0129 IMG_0090 FullSizeRender

 

När vi är på Hytta så blir det att man glider runt i sitt underställ mest hela dagen. Det åker på innan frukost och sitter på tills det är läggdags. Barnen har eldat, klättrat i träd, cyklat, täljt pilbågar och fått väldigt friska rosor i kinderna. Kläderna har varit helt super! Varma, torra och mycket nöjda barn och då är mamman också nöjd:). Martin fick vara hemma och jobba detta höstlov men vi ser fram emot vår nästa resa till hytta – det blir till jul.

En dag tog vi bilen till Jutulhogget som är en 2,4 kilometer lång kanjon i Alvdal och Rendalen i Hedmark och är norra Europas största ravin.  Den skapades för ca 9000 år sedan under sista istiden.  Det finns många legender om platsen.  Den vanligaste är sagan om fiendskap mellan Rendalsjutulen och Elvdalsjutulen – två stora Troll som slogs. Mer om denna saga finner man här http://www.1000ting.net/43847057. Vyn över ravinen var fantastisk med höstens färger.

Idag är vi tillbaka på skola och jobb – Coby jr jackan och Eva jackan har snabbt blivit favoritjackorna till skolan. Solen skiner ute och till helgen ska vi fira far på hans dag.

Tills nästa gång, mitt tips – stäng av mobil, tv och all teknik ett par dagar med familjen och titta på världen. Den är vacker!

Nora, Elias, Martin och Line

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.