Familjens intressen i fokus

På senare tid har vi haft familjens intressen i fokus. Vad tycker vi om att göra tillsammans? Vad tycker var och en om att göra? Vilken hobby vill vi hålla på med? Hur ska våra drömmar gå i uppfyllelse? Indoktrinerar vi barnen eller brinner de för samma saker som oss?

Hur väljer man en hobby?

Vi försöker just nu få Laban att hitta något intresse som skulle passa honom. Vi vet hur viktigt det är att ha en hobby, men när borde man börja med att hitta det man vill göra? När jag gav Laban några olika idrotter att välja mellan kunde han tänka sig att prova fotboll. Är det så konstigt? Här hemma pratar vi nästan om fotboll hela tiden. Vi åker och tittar på lokala matcher live. Vi hejar fram Sverige i TV-soffan och nu ger fotbolls-vm oss all möjlighet att prata ännu mer fotboll vid köksbordet den närmaste månaden. Frågan vi ställer oss är om Laban verkligen vill spela fotboll eller om han är färgad av oss andra?

“Jag hejar på de som vinner!” Det är Labans motto.

Supporterklubben på plats!

Vilka intressen brinner vi andra för?

Nelli däremot är mycket enklare på så sätt att hon har halkat in på olika intressen och visar med hela sin person vad som är roligt och vad som hon hellre slipper. Hon älskar att sjunga och väljer alltid kören framför allt annat. Nu har hon också börjat få privatlektioner i ridning. Glädjen i hennes ögon när hästen lyder och när hon får trava är värd varenda krona!

Det är lika roligt att rykta hästen…

…som att rida den.

Hussein älskar fotboll, men har på senare tid inte fått spela matcher och börjar bli less på att bara träna. Jag kan förstå honom till fullo! Dock är det svårt att övertyga tränaren om att just vår son ska få spela. Det är tur att han har frisbeegolfen som ofta ger energi.

Det bästa som finns är att få sätta på sig lagtröjan och låta supportern dricka ens vatten.

Henrik frilufsar och senast var han ute med strövargänget och sov bland myggen under bar himmel. Ryktena säger att en hjord vildsvin trampade runt dem under natten och det var tur att de inte trampade på honom där han låg.

Modigt att sova under bar himmel!

Att göra comeback

Själv åkte jag till köpcentret och köpte fotbollsskor, benskydd och vattenflaska då det saknades spelare i mitt gamla damlag. Femton år senare hängde varken huvudet eller benen med och som utespelare kände jag mig mest förvirrad, gammal målis som jag är, men oj så kul det var! Jag trodde aldrig att jag skulle stå som spelare på en fotbollsplan igen. Man upphör aldrig att förvånas.

Det kändes verkligen overkligt att sätta på sig gamla lagtröjan!

“Mamma, du var bäst!” Av sina barn får man höra sanningen. Är det inte så?

 

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.