Familjemulle goes wild

Friluftsfrämjandet i Knivsta har en grupp, familjemulle goes wild, för nyfikna familjer som vill komma ut i naturen. Vi i Knivstafamiljen är från och med den här hösten en del av den gruppen. I helgen träffades vi för första gången.

6 nyfikna barn med föräldrar träffades tillsammans med en ledare för familjemulle. Vi testade bouldering på utomhusklätterväggen i Gottsunda centrum, Uppsala. Det var svårt, men väldigt roligt. Barnen både peppade och gav varandra tips på vägar och grepp. Vi prova att klättra både med vanliga gympaskor och med riktiga klätterskor.

 

Familjemulle tar lunchpaus i en glänta i skogen

När alla hade klättrat en stund gick vi vidare mot skogen. Efter en kort promenad stannade vi för lunch. Idag serverades kalla plättar med jordgubbssylt. All mat smakar så mycket bättre utomhus än hemma i köket.

 

Tips på lunch i skogen utan eld eller gaskök:

  • Plättar med sylt
  • Pastasallad
  • Mackor med gott pålägg, som t.ex. kyckling, ajvar och getost
  • Korv i termos
  • Matmuffins
  • Stekt ägg och grönsaksstavar
  • Varm soppa i en mattermos

Vad är er favoritlunch på utflykten?

 

Därefter det blev det varm choklad för att värma oss innan vi gick på jakt efter bra pinnar att tälja. Vi fick en genomgång av knivhantering och vad som är viktigt att tänka på när man jobbar med kniv.

 

lunch i skogen

Lunchpaus i en glänta.

plättar i dosa

Plättar med jordgubbssylt har väl aldrig smakat bättre än nu.

Koncentration och övning.

 

Mera lek i skogen och Elin samlade ekollon i alla lediga fickor. Gustav utforskade bäcken i närheten tillsammans med några andra av barnen.

 

höstbild

Naturens alla färger på hösten gör att jag bara vill stanna upp och njuta.

 

Elin i trappan under första träffen med familjemulle.

Vissna löv och massor av ekollon lockade till lek och fickorna fulla av frön.

 

På vägen tillbaka gick vi förbi klätterväggen igen och passade på att stanna till för att öva lite mer, fylla på med lite ny energi samt lära oss om klorofyll och hur klorofyllet flyttar in i trädstammen när det blir höst och att det är då lövets andra färger kommer fram.

 

Det finns fortfarande platser kvar i gruppen om någon familj vill vara med. Gå in och anmäl er här i så fall. Vi träffas nästa gång den 25 oktober.

Du kanske också gillar

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.